okergeel

Een warme sfeer is heel fijn in de koude en donkere dagen van de herfst en de winter. Natuurlijk, de kerstboom en alle decoratie die daarbij hoort zorgt zeker voor een fijne sfeer, maar je kerstboom begin oktober al opzetten, dat gaat misschien een beetje te ver. Gelukkig zijn er ook nog andere manieren om je huis van een warme sfeer te voorzien. Je woning aankleden met mooie kleuren bijvoorbeeld! In dit artikel laten wij je zien hoe jij je huis kunt aankleden met okergeel en mosgroen.

Warm en gezellig groen

Je lichte en zomerse interieur moet nu echt plek gaan maken voor warme en gezellige sferen die passen bij het najaar. Een mooie kleur hiervoor is mosgroen. Dit is een mooie donkere tint dat prima past bij het najaar en de aankomende kerstperiode. Wees vooral niet bang om met deze kleur te werken, een kleine wand verven zorgt voor heel veel extra sfeer. Zeker wanneer je de rest van de ruimte vrij licht houdt.

Heb je een donkergroene bank? Zet deze dan tegen de lichte muur aan, zodat hij mooi in contrast staat met de donkergroene wand. Vind je een donkergroene bank nou iets teveel van het goede, dan kun je er ook voor kiezen een plaid en kussens in deze kleur op je bank te leggen zodat je hetzelfde effect krijgt.

Aankleden met okergeel

Okergeel is momenteel een heel populaire kleur en staat niet alleen voor warmte, maar ook voor pit en vriendelijkheid. Het is dan ook een hele mooie contrastkleur bij het mosgroen, waardoor deze twee uitstekend bij elkaar passen. Omdat deze kleur momenteel zo populair is kun je hem in vrijwel iedere winkel wel terugvinden. In meubels, stoffen, decoratie, servies, gordijnen, beddengoed en noem het allemaal maar op.

Kies dus voor mooie okergele kussens voor in je stoel, een mooi plaid voor op de bank of pak het helemaal rigoureus aan en ga voor okergele gordijnen. Wanneer je met een accentkleur als deze gaat werken is het vooral erg belangrijk dat je deze kleur op meer manieren terug laat komen. In verschillende vormen en in verschillende tinten. Het ene okergeel bij winkel A is nooit hetzelfde als het okergeel in winkel B, maar dat maakt dus niet uit. Ze kunnen elkaar hierin juist versterken en zorgen voor eenheid, waardoor je woonkamer er nog sfeervoller uitziet.

Lees ook: Hoe je zelf je haar kan verven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here