haar verven

Ben je van plan zelf je haar te gaan verven, bijvoorbeeld omdat de kapper dicht is of je gewoon geen zin hebt om naar de kapsalon toe te gaan? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij geven je in dit artikel een aantal tips zodat ook jij makkelijk je haar kan verven.

Wat heb je nodig om je haar te verven?

Je kan natuurlijk een willekeurige drogist binnenlopen en een pak haarverf uit het schap pakken. Toch loont het zeker om even te kijken naar het merk. De pakken haarverf van het drogisterijmerk zelf kun je het beste vermijden omdat deze vaak een rare gloed over je haren geeft. Beter kun je dan kiezen voor een A-merk zoals Phergal.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen met kappersproducten te werken, maar dan heb je wel meer producten nodig. naast de haarverf heb je dan ook nog kleurpigment en een developer nodig. een goede toner aanschaffen is ook geen overbodige luxe. Een toner verwijderd de gelige kleur in je blonde haar. Olaplex kan gebruikt worden wanneer het nodig is je haar weer te herstellen en daarnaast heb je natuurlijk ook een goede verfkwast nodig.

Verschillende types haarverf

Er zijn verschillende soorten haarverf te vinden. Zo is er permanente haarverf, maar ook semi-permanente en tijdelijke haarverf. De permanente haarverf is de bekendste, maar hiermee krijg je ook een duidelijk zichtbare uitgroei. Wil je van licht naar heel donker haar gaan, dan is dit wel de beste optie. Een semi-permanente haarverf daarentegen, blijft maar tijdelijk in je haar. Meestal 6 weken tot 4 maanden. Het vervaagt dus geleidelijk aan, en dit zorgt ervoor dat je uitgroei ook niet zo duidelijk is. en dan is er ook nog de tijdelijke haarverf, deze is heel makkelijk weer uit te wassen.

De voorbereiding

Het is belangrijk je haar niet te wassen vlak voordat je het wilt gaan verven. Heb je nog een product in je haar zitten dan kun je dit er wel uitwassen, maar je kan dan niet direct beginnen met verven. Dit zal eerst weer moeten drogen. Kam je haren goed door en bedek je schouders met een handdoek of cape. Bedek ook de plek waar je gaat verven goed, zo voorkom je dat er verfvlekken op je vloer of meubels terechtkomen. Als laatste verdeel je je haren in verschillende strengen.

Het verven van je haren

Ga je beginnen met verven, begin dan in het middenstuk van je haren en de punten. Begin dus niet bovenaan bij je roots, deze komen later. Je kan het beste verven met een goede verfkwast zodat je zeker weet dat elk plekje wordt gedaan. De verf inmasseren kan echter ook, als je dit fijner vindt. Als je alles hebt geverfd laat je de verf zitten voor de tijd die staat aangegeven in de instructies. Spoel het vervolgens uit met lauwwarm water en ga niet scrubben. Probeer ook je nagels niet op je hoofdhuid te gebruiken, dit kan erg pijnlijk zijn.

Lees ook: Tips tegen haaruitval

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here