alleen op reis

Droom je er al jaren van om eens alleen op reis te gaan maar heb je het nog niet gedaan omdat je het een beetje eng vindt? Dat is niet zo gek, in je eentje naar een onbekend land op vakantie gaan doe je nou eenmaal niet zo snel. Toch zitten er ook zeker leuke kanten aan! Met deze tips ben je in ieder geval goed voorbereid wanneer je alleen op reis gaat.

Ga niet meteen heel lang

Als je voor het eerst alleen op vakantie gaat doe je er goed aan dit niet meteen voor een langere periode te doen in een land dat hier ver vandaan ligt. Probeer het eerst eens in een buurland of misschien zelfs wel in Nederland zelf! En dan niet gelijk weken of maanden, maar gewoon een weekend of een midweek om te kijken of het iets voor je is.

Neem genoeg geld mee op reis

Niets zo vervelend als geen geld meer hebben, maar als je in je eentje op vakantie gaat is dat nog net even wat erger. Ga je met een partner, vriendinnen of familie, dan heb je tenminste nog iemand om op terug te vallen. Zorg er dus voor dat je genoeg geld bij je hebt, of op je bankrekening hebt staan, zodat je de hele vakantie overleeft en ook nog wat leuks kunt gaan doen.

Neem niet teveel mee

Je bent maar alleen, en dat betekent dat je dus ook alleen die spullen moet sjouwen. Probeer al je spullen dan ook in één koffer of tas te doen, zodat het makkelijk mee te nemen is. Zorg er daarnaast voor dat je geen waardevolle spullen meeneemt. Een dure laptop of tablet heb je echt niet nodig, je bent niet op vakantie om vervolgens te gaan werken of de hele dag met social media bezig te zijn.

Wees sociaal op reis

Door te gaan slapen in hostels en aan de bar te gaan zitten in een café in plaats van aan een tafel, ben je sneller geneigd sociaal te gaan doen. Ook wanneer je een Nederlander hoort praten of iemand ziet van je eigen leeftijd, kun je makkelijk een praatje maken. En wil je echt graag nieuwe mensen leren kennen? Dan kun je altijd een groepstour boeken om zo met anderen naar een leuke bezienswaardigheid te gaan.

Ga niet continu appen

Als je dan in een restaurant of café zit, wees dan ook open en ga niet alleen maar appen en staren naar je telefoon. Wel kun je een notitieboekje of iets dergelijks meenemen zodat je in ieder geval iets te doen hebt, maar sociaal doen kan nooit kwaad.

Lees ook: De vriendinnenvakantie; doen of niet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here