bergen

In Europa zijn vele mooie landschappen te vinden, die vaak ook bergen bevatten. Daarnaast natuurlijk ellenlange wandelpaden waar je jezelf helemaal in kunt verliezen en uren op door kunt brengen. In dit artikel laten wij je een aantal van de mooiste bergen van Europa zien. Zo kun je gaan fantaseren over je nieuwe avontuur, of herinneringen ophalen aan die ene vakantie.

Bergen in Italië

Denken we aan Italië, dan denken we aan Rome, Venetië, pizza, sorbets, pasta, lekker weer en heerlijke stranden. Ook de Sixtijnse Kapel, Michelangelo, pittoreske dorpjes, mode, en uitgestrekte landschappen. Maar Italië heeft ook een aantal mooie bergen die het zeker waard zijn om eens heen te gaan. De Alpen zijn bij iedereen wel bekend, maar wist je ook dat deze voor een gedeelte in Italië ligt? Dit zijn de Dolomieten. Geïsoleerde bergketens die bestaan uit zeekalksteen. Ze bevinden zich in grote valleien en zijn volledig bedekt met bos en grasvlakten. De hoogste berg van de Dolomieten is de La Marmolada. Deze is 3342 meter hoog.

Zwitserland

In Zwitserland vind je veel valleien, meren en bergen en de natuur is er woest en puur. Houd je van wintersport, dan is Zwitserland ook zeker een aanrader om eens naartoe te gaan. Wat betreft de bergen is de Matterhorn de bekendste. Deze berg is 4478 meter hoog en is de meest gefotografeerde berg ter wereld. Wil je hem goed bekijken, dan kun je het beste naar de Petit Cervin gaan. Hier vind je de hoogste kabelbaan van Europa, namelijk op een hoogte van 3833 meter. Ook het trio van de Berner Alpen zijn zeker de moeite waard. Dit zijn de Jungfrau, de Eiger en de Monch. En wil je graag meer weten over legenden, ga dan naar de berg Pilatus.

Bergbeklimmen in Oostenrijk

Ondanks dat er veel mensen richting Oostenrijk gaan alleen maar voor Wenen, is het toch ook één van de populairste bestemmingen voor bergbeklimmers. De hoogste berg hier is natuurlijk de Grossglockner. Deze staan niet alleen bekend om zijn hoogte, maar ook om de gletsjer die er zeker bij hoort. Verder kun je in Oostenrijk genieten van de alpen, het kristalheldere water, hoge bergen, bossen, uitgestrekte vlaktes en kun je met een beetje geluk ook nog berggeiten of alpengeiten tegen komen.

Griekenland

Denk je aan Griekenland, dan zal je zeker niet direct aan bergen denken. Toch is het zo dat maar liefst 60% van het land uit gebergte bestaat, en ze dus heel erg belangrijk zijn. Natuurlijk, de mooie stranden en het heerlijke eten ook niet, maar als bergliefhebber kun je ook hier zeker je hart ophalen. Een mooi voordeel is dat je vanaf de bergtoppen de zee kan zien. De bergen liggen namelijk niet meer dan 100 kilometer van de kust af. De berg Olympus is erg bekend, omdat dit de verblijfplaats zou zijn geweest van de goden van Olympus. Dit is tevens ook de hoogste berg van het land, en is 2915 meter hoog. Daarnaast is het Pindo gebergte de grootste bergketen. Deze vormt een ruggengraat voor het gehele vasteland.

Lees ook: Zo zorg je voor een perfecte look voor de feestdagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here