pakjesavond

Nu we met de huidige coronamaatregelen te maken hebben dreigt pakjesavond voor dit jaar in het water te vallen. De intocht zal er sowieso al niet zijn, maar ook mag je niet meer dan drie personen thuis ontvangen. Daarom lees je in dit artikel tips voor het houden van een alternatieve pakjesavond, zodat Sinterklaas er ook dit jaar toch een beetje bij is.

Organiseer een online sinterpubquiz

Normaal gesproken doe je een quiz thuis met familie of vrienden, of natuurlijk in de kroeg. Maar aangezien dat dit jaar niet mogelijk is, houden we hem gewoon online! Belangrijk hierbij is natuurlijk dat iedereen een internetverbinding heeft een smartphone, tablet of laptop met camera. Ook is het fijn als er van tevoren al besproken is wie de quizleider is, zodat daar geen onenigheid over bestaat. De quizleider maakt ook alle vragen die vooral in het teken staan van Sinterklaas en alles daar omheen. Wil je het wat uitgebreider maken, dan kun je ook nog andere categorieën toevoegen zoals muziek, sport en actualiteiten. Heb je jonge kinderen die ook meedoen? Zorg dan dat er ook genoeg vragen voor hen aanwezig zijn, die alleen zij mogen beantwoorden.

Deel de vragen op in meerdere rondes zodat het spel niet binnen een halfuur al klaar is, en zorg uiteraard voor genoeg cadeaus. Het beste is het wanneer deze bij de quizleider thuis staan. Het team dat de ronde gewonnen heeft mag voor elk persoon binnen dat team een cadeau uitzoeken, dat dan in de komende dagen door de quizleider wordt gebracht.

Lees ook: 4 tips om thuis tijd door te brengen tijdens corona

Alternatieve pakjesavond met een speurtocht

Dit is vooral leuk wanneer er nog kinderen zijn binnen de familie die nog in Sinterklaas geloven. Bij speursint is het namelijk de bedoeling dat alle cadeaus goed verstopt zijn “door Sinterklaas” en dat de kinderen deze moeten gaan zoeken. Om het wat leuker te maken kunnen er een aantal vragen verspreid liggen door het huis, waarbij de kinderen een hint krijgen als de vraag juist is beantwoord. Een andere optie is om foto’s te maken van de plek waar de cadeau zijn verstopt. Zorg er hierbij wel voor dat de foto’s niet te makkelijk zijn.

Wil je het nou voor de kinderen helemaal leuk maken, dan kun je er ook voor kiezen een aantal cadeau bij opa en oma of tante en oom te verstoppen. Nadat ze de cadeaus thuis hebben gevonden kun je naar het volgende huis rijden. Jullie drinken een kop koffie op anderhalve meter afstand, de kinderen zoeken de cadeaus en jullie gaan vervolgens weer verder.

Surprises bij een alternatieve pakjesavond

Je zou denken dat de surprises die jullie normaal gesproken doen, ineens niet meer kunnen dit jaar maar toch is dat niet helemaal waar. Spreek via FaceTime of iets soortgelijks met elkaar af en laat één iemand de lootjes maken met alle namen. Vervolgens mag iedereen één voor één zijn hand opsteken en wordt er een lootje getrokken. Deze wordt natuurlijk niet vol in beeld gebracht maar via WhatsApp doorgestuurd zodat de anderen dit niet weten. Wel is het handig dat degene die de lootjes trekt, zelf niet meedoet.

Vervolgens gaan jullie de surprises maken maar, in plaats van dat jullie allemaal bij elkaar komen om ze uit te pakken, zet je ze de dag van pakjesavond bij degene die jij getrokken had voor de deur. Jullie spreken op een bepaald tijdstip af om samen online te komen, zodat alle gedichten voorgelezen kunnen worden, de surprises bewonderd kunnen worden en alle cadeautjes open mogen.

Lees ook: Wat is een leuke kerstfilm?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here