vrienden op afstand thuis

In deze tijd zitten we allemaal meer thuis. De een nog meer dan de ander. Dit kan komen door thuiswerken, de status van de gezondheid en of je tot de risicogroep behoord. Op een gegeven moment kan verveling toeslaan. Wat moet je thuis nou nog gaan doen? Daar hebben wij een paar tips voor. Wil jij deze weten lees dan snel verder.

Tip 1

Vraag aan je vriendin of ze allemaal leuke oude foto’s en filmpjes wil verzamelen. Zet alles op een USB-stick of stream het naar je televisie. Haal allemaal lekkere dingen in huis en verfrissende drankjes. Erg leuk hierbij is een eigen tapasplankje voor iedereen. Zo hoef je niet met elkaar in aanraking te komen.

Wil je het groots aanpakken? Maak dan gebruik van een dichte overkapping en ga daar zitten. Hang in de overkapping een groot wit doek op. Maak het buiten gezellig en comfortabel. Leg een paar dekens klaar en vergroot het zitcomfort met allerlei leuke tuinkussens van Kees Smit Tuinmeubelen. Stream met de beamer de leuke herinneringen op het witte doek. Zo krijg je een echt bioscoop gevoel bij jou in de achtertuin.

Tip 2

Verander kleine dingetjes in je huis. Bijvoorbeeld die grijze muur waar je al een paar jaar tegen aan kijkt. Geef die muur dan een leuke vrolijke kleur. Dat fleurt je huis weer op.

Maak een mooie herfstkrans of alvast een kerstkrans. Nu is de vraag hoe kun je dit thuis doen? Haal een stuk steekschuim. Dit is groen schuim dat water opneemt waardoor de planten die je erin steekt langer goed blijven. Haal mooie planten, takjes en andere herfst- of kerstitems. Steek deze in het steekschuim en zet het op een dienblad of een etagère. Viola. Jouw herfst- of kerstkrans is helemaal klaar.

Lees ook: je huis aankleden met okergeel en mosgroen

Tip 3

Creëer je eigen restaurant. Bij veel restaurants is het mogelijk nu eten af te halen. Bij het ene restaurant is je eten al helemaal klaar bij de ander moet je de laatste paar dingen nog zelf doen. Het maakt niet uit voor welke optie je gaat, als je maar je eigen tafel omtovert tot een tafeltje uit een restaurant. Denk aan een tafelkleed of loper en borden en bestek volgens etiquette. Dus heb je drie gangen besteld, dek dan ook de tafel voor drie gangen. Trakteer jezelf op een lekker glas wijn en gebruik je mooiste glas voor wat water. Kaarsjes aan en genieten maar!

Tip 4

Hele dagen binnen zitten, kan snel gaan vervelen. Ga er daarom een keer veilig op uit. Maak een mooie wandeling door het bos met je gezin of gezellig met een vriendin. Of volg een fietsroute die je nog niet kent. Zo kom je ook weer op nieuwe plekken. Neem wat te drinken en eten mee voor onderweg zodat je tussendoor een pauze kunt nemen. Vaak zijn er bij loop- of fietsroutes tussendoor picknickbankjes waar je even rustig kunt zitten en genieten van het uitzicht.

Met deze 4 tips heb je hopelijk weer iets leuks op de planning. Voor welke tip ga jij?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here