kerstfilm

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel kerstfilms waar je uit kan kiezen. Van echte klassiekers tot nieuwe parels en van romantische films tot kinderfilms. Het zijn er zoveel, dat je soms niet goed meer weet welke film je nou moet kijken en welke je maar beter links kan laten liggen. Daarom laten wij je vandaag in dit artikel een aantal kerstfilms zien die je minstens één keer gezien moet hebben. Gewoon, omdat een kerstfilm zo leuk is.

Elf uit 2003

Deze film mag inmiddels wel een klassieker genoemd worden, want hij is alweer 17 jaar oud. In deze films speelt Will Ferrel de hoofdrol. Hij speelt hierin de elf van de Kerstman die er in de film achter komt dat hij eigenlijk een gewoon mens is. Vervolgens wil hij graag bij zijn soortgenoten zijn en dus reist hij af naar New York om op zoek te gaan naar zijn biologische vader.

The Knight Before Christmas uit 2019

Dit is een vrij nieuwe film met Vanessa Hudgens. De film gaat over Sir Cole die gespeeld wordt door Josh Whitehouse, en is een ridder uit het jaar 1334 die uit Norwich, Engeland komt. Hij ontmoet een oudere vrouw in een bos die een vreemd ketting draagt. Op dat moment kleurt de ketting blauw en komt er allemaal rook, en ineens is Sir Cole in het jaar 2019 in Bracebridge, Ohio. Het is de bedoeling dat de ridder voor kerstavond heeft ontdekt wat zijn missie is. Waar blijft Vanessa dan? Nou daar wordt de ridder (uiteraard) verliefd op, waardoor alles ineens heel anders wordt.

Kerstfilm voor kinderen: Arthur Christmas uit 2011

Deze animatiefilm draait om Arthur, die de zoon van de Kerstman is. De Kerstman gaat binnenkort met pensioen en alles gaat tegenwoordig veel sneller nu er zo ontzettend veel kinderen op de wereld wonen. Zo is de slee van de Kerstman vervangen door een ufo-achtig ding die heel high tech is, en hebben de elfen de allernieuwste snufjes bij zich. Het enige nadeel is dat de makers niet goed hebben uitgelegd hoe alles nu werkt. Hoe zit het met Rudolf en werken de drones in de film met een chip in het brein van de elven? Het maakt ook niet uit, het is een kerstfilm dus hij is sowieso leuk!

Kerstfilm met vervolgen: A Christmas Prince uit 2017, 2018 en 2019

Het eerste deel is pas drie jaar oud, en toch zijn er al twee vervolgen uitgebracht van deze reeks. De film gaat over een journalist die op persreis moet naar een niet bestaand land, dat een beetje Oost-Europees lijkt. Hier moet ze heen omdat ze verslag moet doen van een koningshuisdrama en daardoor Kerst ver weg van huis zal vieren. Ze moet infiltreren in het Koningshuis, ontmoet uiteindelijk de prins, wordt hier uiteraard op verliefd en zal er zelfs mee gaan trouwen. En als je nou denkt dat dit zich verspreid over de drie films heb je het mis; dit is alleen nog maar het eerste deel. Deel twee gaat vervolgens over de bruiloft en deel drie over hun gezinsuitbreiding.

Lees ook: Welke streamingsopties zijn er allemaal?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here