instrument

Een nieuw muziekinstrument leren spelen is ontzettend leuk maar dat gaat niet altijd vanzelf. Het goede nieuws is dat je beter wordt door veel te oefenen. Het slechte nieuws is dat oefenen niet altijd even makkelijk is. maar als je vaker oefent word je vanzelf beter in het bespelen. Met de tips in dit artikel leer jij hoe je beter kunt oefenen op je instrument.

Kort en vaak spelen op je instrument

Iedereen kent het gevoel wel dat je gewoon geen zin hebt om te oefenen. Al ruim een week heb jij je instrument niet aangeraakt en je kan jezelf ook niet ompraten het wel te gaan doen. Het is niet dat je het niet leuk vindt, je hebt er gewoon even geen zin in. Verplicht jezelf echter niet om bijvoorbeeld één keer per week een uur te oefenen. Veel beter is het om elke dag tien minuten te oefenen. Wanneer je vaak, kort oefent wordt de drempel om te blijven oefenen namelijk niet hoger en blijf je in vorm. Wil je toch wat langer oefenen dan kun je ook elke dag 20 of 30 minuten doen.

Oefenen op vaste tijdstippen

Bepaal wat voor jou een fijne tijd is om te oefenen. Is dit na je werk, of liever na het eten? Kies een tijdstip dat voor jou fijn werkt en waarop het voor jou goed vol te houden is om echte elke dag op dat tijdstip te oefenen. Zet daarnaast ook een stopwatch voor de minimale tijd dat je wilt gaan oefenen. Het is belangrijk hierbij niet te streng voor jezelf te zijn. En heb je nog zin om verder te spelen nadat de tijd erop zit, dan kun je dat natuurlijk gewoon lekker doen.

Speel je favorieten

Wanneer je met je instrument gaat oefenen is het belangrijk dat je juist de dingen aanpakt waar je wat meer moeite mee hebt. Maar doordat je weet dat je dat moet doen kan dit er ook voor zorgen dat je er helemaal geen zin in hebt. Daarom is het verstandig tussendoor ook je favoriete liedjes te spelen. Deze ken je goed en vind je leuk waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt en plezier hebt in het spelen.

Bespeel je instrument met jezelf als docent

Je docent zie je natuurlijk niet elke dag, maar het is wel belangrijk dat je blijft oefenen. Dit doe je dan ook het beste door zelf je docent te zijn. Hiervoor is het wel belangrijk dat je de aantekening van je docent regelmatig doorneemt en let op je verbeterpunten. Wat kon er beter en waar moest je meer op letten?

Bedenk je publiek erbij

Verplaats je eens in je grote voorbeeld, je zal zien dat ook dit je enorm kan helpen. Werk iedereen het huis uit en zorg ervoor dat jij met je instrument het denkbeeldige podium pakt. Beeld je bijvoorbeeld in dat je in een grote concertzaal staat, op een enorm podium of een groot festival. Heerlijk gevoel is dat, toch?

Lees ook: Zo zorg je voor een perfecte look voor de feestdagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here