kerst

We zitten midden in de decembermaand. De maand van feestdagen en gezelligheid, al is dat dit jaar op een andere manier dan we gewend zijn. Vanwege het coronavirus kunnen we het dit jaar namelijk minder groots vieren, helaas. Maar ondanks dat willen we er wel feestelijk uitzien. Daarom geven wij je in dit artikel kledingtips voor de kerst.

Groen en rood alleen voor een foute kerst

Het lijkt zo leuk; de kleuren dragen die typerend zijn voor de Kerst. Maar toch kun je dat beter niet doen, en zeker niet in deze combinatie. De kerstboom en de Kerstman hebben deze kleuren, en daar zou het eigenlijk bij moeten blijven. Tenzij je een foute Kerst hebt natuurlijk, dan mag het wel. Maar dan wel met een heerlijke foute kersttrui.

Hoge hakken

Of we nou met z’n allen thuis blijven of toch wel even naar familie toe gaan; hoge hakken kunnen altijd. Ook wanneer je thuis blijft met je partner of gezin want zeg nou zelf, Kerst is toch bij uitstek het moment om je eens flink op te doffen?

Goud of zilver voor de kerst

Ben je normaal het type dat het liefst zwarte jurken draagt, ga dan nu eens voor kleur! Wil je echt uit je comfortzone stappen, kies dan voor een opvallende kleur, zoals goud of zilver. Het mag tijdens de feestdagen allemaal! Ook wanneer je niet van de jurken bent kun je overdrijven, bijvoorbeeld met een mooi broekpak of een jumpsuit.

Chique jas voor de feestdagen

Ga je toch de deur uit? Kies dan voor een mooie chique jas die perfect past bij je jurk of broekpak. Een trenchcoat staat eigenlijk altijd wel chique, maar wanneer je daar niet van houdt kun je ook altijd nog op internet zoeken naar een mooi vintage exemplaar. Of misschien heeft een kennis of familielid nog iets moois hangen?

Voorbereidingen zijn belangrijk

Neem vooral ook de tijd voor de voorbereidingen. Zorg voor je haar en nagels, onthaar alles, scrub je huid en zorg dat je lichaam er helemaal klaar voor is. Als jij je mooi voelt en lekker in je vel zit, straal je dit ook uit. Vergeet ook niet de juiste sieraden uit te zoeken die perfect bij je kleding passen, inclusief een mooie handtas.

Zorg voor back-up tijdens de kerst

Niets zo vervelend als een ladder in je panty, een hak die open ligt of een vlek in je jurk door een familielid dat niet uitkeek. Vooral wanneer je de deur uitgaat, wil je dit natuurlijk allemaal voorkomen. Daarom is het handig extra spullen mee te nemen zodat je altijd een back-up hebt. Stop dus vooral je make-up en een extra panty in je tas. Wil je ook een extra paar schoenen en een andere jurk meenemen? Leg dit dan in de auto zodat je het niet telkens bij je hoeft te dragen.

Lees ook: Je kast eenvoudig opknappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here