kastje opknappen

Irriteer jij je al een tijd aan de kleur op je geweldige kast, maar wil je hem niet weg doen? Dat is in veel gevallen gelukkig ook helemaal niet nodig. Een kast kun je namelijk heel eenvoudig opknappen door hem een nieuwe kleur te geven. Ook zou je ervoor kunnen kiezen andere handvatten erop te zetten, net als andere poten. Hoe jij je kast eenvoudig opknapt, laten wij je zien in dit artikel.

Allereerst de voorbereiding

De voorbereiding is heel erg belangrijk. Ga je namelijk direct aan de slag met een pot verf, zoals bijvoorbeeld sigma verf, dan kan het zijn dat het hout teveel opneemt. Dit komt de kwaliteit niet ten goede. Zit er al een laag verf op de kast? Kijk dan eerst eens goed of deze nog goed van kwaliteit is. wanneer je ziet dat de verf op sommige plekken loslaat, is het verstandig dit er met een verfkrabber af te halen. Daarna dien je de kast licht op te schuren en vervolgens met een droge doek schoon te vegen. Vergeet niet de handvatten te verwijderen voordat je begint.

Kast zonder verflaag

Zit er nog helemaal geen verflaag op de kast? Dan moet je de kast eerst voorbereiden. Dit doe je door allereerst de handvatten los te halen. Vervolgens ga je de hele kast schuren. Ook in de groeven, op moeilijk bereikbare plekken en boven op de kast. Wanneer je hier klaar mee bent neem je de gehele kast af met een vochtige doek en laat je de kast goed opdrogen.

De kast schilderen

Nu ga je aan de slag met grondverf, dit zorgt ervoor dat de uiteindelijke kleur straks beter hecht op de kast, wat weer zorgt voor een beter en mooie resultaat. Je kan ervoor kiezen een kleine roller te gebruiken maar, wanneer je dit fijner vindt, kun je ook goed een kwast gebruiken. Laat ook dit weer goed drogen en kijk op de verpakking voor de droogtijd. Is de grondverf volledig droog? Schuur het dan even licht op en neem het af met een droge doek.

Vervolgens is de uiteindelijke kleur voor de kast aan de beurt. Je kan ervoor kiezen een mooie kleur te kiezen die geschikt is voor hout en binnenshuis, maar je zou ook kunnen kiezen voor een aflak. Zeker omdat je ook al grondverf hebt gebruikt. Een goede keuze is Sigma s2u Nova Satin. Dit is een aflak met zijdeglans en is zowel kras- als slijtvast. Daarnaast zie je hierop ook geen vingerafdrukken en is hij eenvoudig schoon te maken.

Wil je de Sigma s2u Nova Satin kopen, dan kun je dat online eenvoudig doen samen met alle andere benodigdheden. Zo ben je in één keer klaar met je aankopen en kun je na de bezorging direct aan de slag met je kast!

Lees ook eens: je huis aankleden met okergeel en mosgroen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here