herfstcollectie Dior

Het Franse modehuis Dior had begin juli de couture-presentatie voor de aankomende herfst. Deze was, vanwege de coronacrisis, voor het eerst online te volgen. Als het aan Dior ligt genieten we deze herfst vooral van mythische wezens en betoverende couture-jurken. In dit artikel vertellen wij je er alles over.

Haute couture geschiedenis

Allereerst bracht Maria Grazia Chiuri een eerbetoon aan haute couture en zijn geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakten verschillende artiesten en couturiers namelijk Théâtre de la Mode, waarin poppen de hoofdrol speelden in couture creaties. Deze poppen reisden vervolgens de hele wereld over, om ervoor te zorgen dat de ontwikkelingen en ontwerpen binnen de couture bekend werden.

Poppen in de herfstcollectie

Alle nieuwe creaties uit de herfstcollectie van Dior hebben een miniatuurversie, als een ode aan de poppencouture. Hierbij werkte de petit mains van Dior met de nodige precisie aan jurkjes. Deze poppenkleren werden vervolgens gedragen in een betoverend bos, zodat de poppen deze konden laten zijn aan de mythische wereld.

Le Mythe Dior

Dior heeft een korte film gemaakt, genaamd Le Mythe Dior, waarin hij ons meeneemt naar een betoverend bos. Hier vind je nimfen, faunen, zeemeerminnen en andere sprookjesachtige figuren. In het bos worden de vele creaties gedragen in een kist dat de vorm heeft van een poppenhuis, en deze creaties worden aan de vele verschillende mythische wezens gepresenteerd.

Mythische modellen in de herfstcollectie

De dragers van de couturejurken komen langs allerlei verschillende mythische modellen van Dior. Zo is er een zeemeermin te zien, maar ook een groep nimfen, een dame in een schelp, een faun en een levend Venus-standbeeld. Op het eind is er ook een love couple te zien in de boom.

Allemaal betoverende jurken

Aan het eind van de film worden alle jurken getoond die door de Dior-wezens zijn uitgekozen. De couturejurken passen precies bij hun karakters en de omgeving. Het zorgt zeker voor een betoverend effect, vooral de combinatie van de mythische wezens en het bos. Wil je de korte film zien? Deze is hier te bekijken.

Lees ook: De fashion trends van 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here