foundation

Hoe vervelend is het wanneer je foundation er na een paar uur al uitziet alsof het al dagen op je gezicht zit? We herkennen het allemaal wel denk ik. Daarom laten wij je vandaag zien hoe jij ervoor zorgt dat je make-up de hele dag perfect blijft zitten!

Begin met een moisturizer

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk je huid goed te verzorgen, zeker voordat je make-up aanbrengt. Om ervoor te zorgen dat je huid extra vocht binnenkrijgt, kun je daarom het beste een moisturizer gebruiken. Wanneer je last hebt van een vochtarme huid kun je het beste een product gebruiken met een hydraterende factor. Deze zorgen er namelijk voor dat je huid de vocht beter vast kan houden. Zit er SPF in de moisturizer? Dan is dit alleen maar een pluspunt! Want ook met foundation op kun je verbranden.

Eerst primer, dan foundation

Wil je dat je make-up echt de hele dag goed blijft zitten, dan kan een primer niet ontbreken. Je kan het beste kiezen voor een matte primer, zo voorkom je namelijk dat je gezicht niet gaat glimmen na een paar uur. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de poriën worden verkleind.

Breng de foundation aan

Dit is natuurlijk het belangrijkste product, en daarom wil je het liefst een goede foundation die doet wat hij hoort te doen maar ook lang en comfortabel blijft zitten. Een foundation die waterproof, transpiratie vrij en vochtbestendig is, is daarom het beste. En als hij dan ook nog zorgt voor een mat effect zonder dat je het gevoel hebt een masker op te hebben, is dat natuurlijk helemaal top. Ook niet geheel onbelangrijk bij een goede foundation is dat hij de huid laat ademen.

Maak het af met setting powder

Nadat je de foundation hebt aangebracht wil je er graag voor zorgen dat deze ook goed blijft zitten. Dit kun je het beste doen door middel van baking, met een settingpowder. Het werkt heel simpel; je brengt losse poeder aan op je gezicht zonder dat je het gaat blenden. Daarna kun je gewoon verder met de rest van de make-up die nog aangebracht moet worden. op die manier heeft de poeder even de tijd om zijn werk te doen. Nadat de rest van de make-up erop zit kun je de poeder uitvegen.

En settingspray om de foundation op zijn plek te houden

Als dan de poeder is uitgeveegd en alle make-up is aangebracht, dan is de settingspray het laatste wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat alles blijft zitten. Een settingspray zorgt er ook voor dat je beschermd bent tegen stoffen van buitenaf en geeft je een gevoel van frisheid. Heerlijk toch?

Lees ook: Je kast eenvoudig opknappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here