zakenvrouw

Naast de kleding, is het ook belangrijk rekening te houden met welke schoenen je draagt, hoe je haar zit en welke make-up je gebruikt. In dit artikel laten we daarom zien wat wel en niet gepast is op de werkvloer en hoe jij ervoor zorgt dat je het uiterlijk van een zakenvrouw hebt.

De schoenen van een zakenvrouw

De pumps zijn natuurlijk de meest vrouwelijke schoenen, en je doet er dan ook goed aan hier minstens één paar van in je kast te hebben staan. Maar wanneer je pumps aantrekt voor naar je werk, zorg je er als zakenvrouw wel voor dat deze er goed uit zien en geen open tent hebben. Liever geen pumps? Dan zou je ook kunnen gaan voor enkellaarsjes, instapschoenen of veterschoenen. Open schoenen zoals slippers en sandalen kunnen echt niet!

De juiste accessoires

Draag je graag sieraden, zorg er dan voor dat deze echt een aanvulling zijn op je outfit. Ze mogen niet te groot zijn en alle aandacht opeisen. Ook doe je er goed aan niet meer dan twee sieraden te dragen. Wat betreft een tas is het belangrijk dat deze niet versleten is, maar ook niet overdreven groot of heel lomp.

Het haar van een zakenvrouw

Het is belangrijk dat je haar er goed verzorgd uitziet, en dat je regelmatig naar de kapper gaat om je haar te verzorgen. Zorg ervoor dat je kapsel er altijd verzorgd uitziet, geen klitten heeft en een eventuele uitgroei niet te zien is. je haar mag zowel los hangen, als in een staart of vlecht zitten, maar ook opgestoken mag zeker.

Make-up, nagels en parfum

Make-up is iets dat een zakenvrouw eigenlijk altijd gebruikt, maar hierbij is het wel belangrijk dat je de juiste balans weet te vinden. De make-up mag niet te zwaar zijn, maar ook niet te licht. Zorg ervoor dat het je gezichtskenmerken versterkt, maar niet overdreven is. Je nagels moeten er ook altijd verzorgd uitzien, maar ze mogen niet te lang zijn want dit kan ervoor zorgen dat je outfit als ordinair wordt gezien. Gebruik nagellak maar zorg er wel voor dat dit er altijd netjes op zit. Als laatste de parfum van een zakenvrouw. Deze mag aanwezig zijn, maar wel subtiel.

Lees ook: Hoe kun jij je zakelijk kleden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here