zakenvrouw

Vrouwen worden steeds belangrijker binnen de arbeidsmarkt, maar hoe zorg je er nou voor dat je er zakelijk uitziet, maar toch ook vrouwelijk? Wij geven je in dit artikel een aantal fijne tips met betrekking tot de kleding, zodat ook jij je zakelijk kan kleden.

Bovenkleding voor vrouwen

Als vrouw heb je een ruime keus als het aankomt op bovenkleding. Een man moet het toch al snel doen met een overhemd en colbert, maar als vrouw kunnen we uit veel meer kiezen. Wil jij je zakelijk kleden, dan kun je kiezen voor een blouse of top, een jurk en eventueel een blazer. Wel hangen hier een aantal richtlijnen aan. Een aantal nette blouses en tops in je kast hebben hangen is sowieso een goed idee, maar let er hierbij wel op dat de mouwen lang genoeg zijn. de ideale lengte hierbij ligt ter hoogte van je elleboog of je pols. Ook is het belangrijk dat de blouse goed zit, en dat de stof niet gaat trekken wanneer je de knopen sluit. Wat betreft een jurk moet deze stijlvol zijn maar niet te kort. Een jurk die valt op de knie en kleine mouwen heeft, is ideaal.

Zakelijk kleden doe je ook goed met een blazer, dus zorg ervoor dat je die ook standaard in je kast hebt hangen. Kies hierbij voor een getailleerd model in een rustige kleur zoals zwart of grijs.

Zakelijk kleden met onderkleding

Qua onderkleding kun je als vrouw kiezen voor een pantalon of een rok, al dan niet met een panty. Ook hierbij gelden weer een aantal richtlijnen, die we hier zullen bespreken. Een pantalon is een nette broek, en over het algemeen is deze zwart of donkerblauw en niet gemaakt van spijkerstof. Wel kan het zo zijn dat het binnen jouw bedrijf ook toegestaan is een jeans te dragen. Zorg er daarbij alleen wel voor dat deze gen slijtage heeft. De lengte van een pantalon komt tot op je schoenen, maar in de zomer is een broek net boven de enkels ook toegestaan. Draag je liever een rok, kies dan voor een kokerrok met een blinde sluiting. Zo kun jij je zakelijk kleden en er toch vrouwelijk en stijlvol uitzien. De rok dient op de knie te vallen of net daarboven.

Het kan daarnaast zo zijn dat je, wanneer je een rok draagt, verplicht bent ook een panty te dragen omdat blote benen niet gewaardeerd worden. Als dit bij jou het geval is, zorg dan dat je een panty aantrekt die nude of zwartkleurig is, en niet teveel glans heeft. Ook zorg je er altijd voor dat je een reserve exemplaar in je tas hebt zitten. Mogen bloten benen bij jou op het werk wel? Zorg er dan voor dat je benen goed verzorgd en volledig onthaard zijn.

Lees ook: Extra geld verdienen via internet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here