samenwonen

Zijn jullie van plan te gaan samenwonen? Dan zijn er waarschijnlijk wel een aantal punten waar jullie het eerst over moeten hebben voordat het zover is. Sommige stellen trekken direct bij elkaar in, en dat kan goed gaan, maar ook ontzettend fout. Met deze tips over samenwonen moet het in ieder geval allemaal een stuk makkelijker gaan.

Bespreek voor het samenwonen de inrichting

Het inrichten van jullie huis is heel belangrijk, maar je doet er wel goed aan dit samen te bespreken. De kans is groot dat je al heel veel dingen in huis hebt gehaald, maar vindt je partner dit ook wel oké? Samenwonen betekent dat jullie ook samen nadenken over de inrichting, dus laat hem ook zeggen wat hij graag in huis wilt zien, ook als jij dit niet zo mooi vindt.

Praat over de verwachtingen

Praten over samenwonen is goed voor je relatie. Vraag je partner wat hij verwacht van het samenwonen, hoe hij de toekomst voor zich ziet. Zowel het samen zijn als het afspreken met vrienden, je eigen ding kunnen doen en natuurlijk ook het huishouden. Verschillen jullie verhalen erg veel? Dan doen jullie er goed aan dit aan te passen zodat het voor allebei redelijk is.

Samenwonen en het financiële plaatje

Ook financieel gaat er het één en ander veranderen want, hoe gaan jullie de huur betalen en alle andere vaste lasten? Wie betaalt wat, of openen jullie een gezamenlijke rekening waar jullie allebei een gedeelte opzetten, speciaal voor het betalen van de vaste lasten? Je doet er goed aan dit te bespreken voordat jullie gaan samenwonen. Dit om verrassingen achteraf te voorkomen.

Communiceer voldoende met elkaar

Er zal heus wel eens een meningsverschil of een ruzie voorbij komen, maar dat is niet erg. Wel is het belangrijk dat je niet over alles ruzie gaat maken. Dat is nergens voor nodig, en zorgt daarnaast voor een beladen sfeer. Ook is het belangrijk te blijven praten met elkaar wanneer je gaat samenwonen, maar ook zeker overleggen. Als je partner na een dag werken thuiskomt en jij zit met allemaal vriendinnen aan de borrel, terwijl je eigenlijk het eten klaar zou hebben, kan dit behoorlijk vervelend zijn.

Zorg ook voor tijd voor jou alleen

Je wilt natuurlijk het liefst alles samen doen wanneer jullie net samenwonen, maar het is ook belangrijk soms even iets alleen te doen. Die tijd heeft iedereen nodig, ook jij. Dus wanneer jij een goed boek wilt lezen, uitgebreid in bad wilt gaan of met vriendinnen af wilt spreken, moet je dat gewoon doen.

Lees ook: Deze woontrends gaan we dit jaar zien!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here