woontrends

Is jouw huis wel toe aan een make-over? Dat komt goed uit, want met deze woontrends moet dat zeker gaan lukken! Wij laten je vandaag een aantal woontrends zien die dit jaar allemaal voorbij komen, en waarmee jij je woning een hele andere look kunt geven.

Ga voor groen

Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om veganist, vegetariër of flexitariër te worden, en dat laat zien dat er steeds vaker wordt nagedacht over wat wij naar binnen werken. Maar ook op het gebied van woninginrichting speelt dit zich af. Een groen en duurzaam interieur wordt dan ook steeds belangrijker. Bij deze woontrends hoef je je niet te beperken tot energiezuinige lampen, maar kun je ook kiezen voor meubels gemaakt van gerecycled materiaal. Ook kan een bezoek aan de kringloop je helpen met een paar mooie items, klaar voor een tweede leven.

Woontrends met natuurlijke kleuren en materialen

Wat we dit jaar ook veel gaan zien zijn woontrends waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen. Hierbij kan gedacht worden aan keramiek, hennep of jute. Qua kleuren kun je denken aan bruintinten, maar ook blauw, groen en geel zorgen ervoor dat je terug gaat naar de natuur.

Technologische woontrends

Technologie wordt steeds belangrijker tegenwoordig, en dat is ook niet zo gek. Er zijn dan ook steeds meer handige apparaten die je kunt gaan gebruiken, ook in je woning. Denk hierbij aan een slimme thermostaat, zonnepanelen, LED lampen en een Quooker. Maar ook slimme meubels die worden aangestuurd door middel van spraakherkenning worden steeds populairder.

Multifunctionele inrichting

Woon je klein, dan is een multifunctionele inrichting wel zo fijn. En dit wordt gelukkig ook steeds populairder, wat betekent dat er meer producten voor komen. Wat hier ook zeker bij helpt, zijn rustige kleuren, functionele oplossingen en een mooie plant om het geheel op te fleuren. Werk in een kleine ruimte niet met veel accessoires maar investeer juist in functionele items die daarnaast ook nog eens heel mooi zijn. vervang de radiator in je badkamer bijvoorbeeld voor een handdoekradiator, super handig!

Lees ook: De meest opvallende trends van 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here