thuisblijfvakantie

Misschien had je heel graag op vakantie willen gaan dit jaar, maar zit dat er nu even niet in. Om toch dat vakantiegevoel te krijgen kun je natuurlijk optimaal genieten van de zon op je balkon of in de tuin. Een heerlijke cocktail erbij en met je ogen dicht lig je ergens op een strand. Maar een thuisblijfvakantie in je bed kan ook prima! Hoe? Dat laten wij je zien in dit artikel.

Een thuisblijfvakantie begint bij de basis

Zeker wanneer je die vakantie in je bed door wilt brengen, doe je er goed aan een goed comfortabel bed te hebben, en een dekbed dat aanvoelt alsof je erin kan verdwijnen. Daarnaast zorgt ook een mooi dekbedovertrek voor een positief verschil. Kies voor biokatoen of linnen, of mix het met elkaar. Een opvallende kleur en wat extra kussens in je bed zorgen ervoor dat het comfortabeler oogt, en het ligt lekker als je tegen die kussens aan kan hangen.

Breng buiten naar binnen toe

Met een aantal natuurlijke elementen in je slaapkamer zorg je ervoor dat jouw thuisblijfvakantie toch een beetje voelt als een echte vakantie. Wat mooie bloemen en planten maken hierin al een groot verschil, maar wat dacht je van stenen in verschillende vormen en maten? Ook hout en bamboe zijn natuurlijk en staan mooi in de slaapkamer.

Een thuisblijfvakantie met herinneringen

Heb jij herinneringen van vorige vakanties, zoals mooie souvenirs, foto’s of schelpen? Verzamel deze dan in je slaapkamer, voor jouw ultieme vakantiegevoel. Ook een lege wijnfles kan zijn dienst doen als kandelaar, en dat staat nog leuk ook! Maar ook wanneer je een kleur of bepaalde materiaal hebt dat je doet denken aan een bepaalde vakantie kun je dat in huis halen. Had een bepaald vakantieadres bijvoorbeeld mooie kleuren op de muur, of een geweldig vloerkleed? Ga dan op zoek naar iets dat daarop lijkt, en voeg het toe aan je slaapkamer.

De laatste puntjes op de i

Zorg ervoor dat je een afwezigheidsbericht hebt ingesteld voor je e-mail, dat je telefoon op stil staat en de bel van je voordeur niet werkt. Leg wat reisboeken in je slaapkamer en maak het af met een lekkere geurkaars of een spray die je doet denken aan vakantie. Ook muziek mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. Ben jij klaar voor je thuisblijfvakantie?

Lees ook: Samenwonen met je beste vriendin!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here