Jullie hebben net een nieuwe woning gekocht, gefeliciteerd! Echter, met het kopen van een woning ben je er natuurlijk nog niet. Er zijn namelijk nog een aantal belangrijke punten die ook zeker geregeld moeten worden voordat je echt kunt genieten van jullie nieuwe woning. Wat er allemaal geregeld moet worden, lees je in dit artikel.

Producten overzetten

Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk dat je dit doorgeeft bij je energiemaatschappij maar ook bij de provider voor je televisie en internet. Heb je daar nu al een contract lopen, dan is het meestal zo geregeld een verhuizing door te geven. Heb je dit echter nog niet, omdat je bijvoorbeeld nu nog thuis woont? Dan is het verstandig op tijd op zoek te gaan naar een energiemaatschappij en een aanbieder voor televisie en internet. Het duurt vaak namelijk wel even voordat alles aangesloten is, en je wilt natuurlijk wel verlichting hebben in je woning.

Nieuwe adres doorgeven

Ook dit is een belangrijk punt. Natuurlijk geef je jouw nieuwe adres door aan je familie, vrienden en kennissen, maar vergeet ook andere partijen niet. Denk hierbij aan de huisarts, tandarts, apotheek, je bank, zorgverzekering en wanneer je abonnementen hebt op tijdschriften, ook daar.

Moet je op zoek gaan naar een nieuwe huisarts, tandarts en apotheek omdat je nu te ver bij je huidige arts vandaan woont? Dan zal je waarschijnlijk toestemming moeten geven om je gegevens te delen. In dat geval zal je huidige arts je gegevens doorgeven aan je nieuwe arts.

Verzekeringen afsluiten

We gaan er uiteraard vanuit dat er niks met je woning gebeurt, maar mocht er toch ooit iets zijn, dan is het wel zo fijn als je goed verzekerd bent. Sterker nog, sommige verzekeringen zijn zelfs verplicht, zoals de opstalverzekering. Je hypotheekverstrekker zal dan ook eisen dat je deze verzekering afsluit, wat logisch is want jouw woning is het onderpand van de lening. Een opstalverzekering dekt de schade aan spullen die vastzitten in je woning, maar ook aan je woning. Denk hierbij aan het dak, de leidingen, CV, badkamer en het toilet.

Je eigen spullen worden niet gedekt door de opstalverzekering, daar heb je dan weer een inboedelverzekering voor nodig. Deze verzekering dekt de schade aan spullen in je woning bij diefstal, brand, storm en lekkage. Maar ook wanneer je sleutels gestolen zijn wordt een vervangend slot verzekerd. En heb je een kind dat uitwonend is en studeert? Dan is hij/zij meeverzekerd tot een bepaald bedrag.

Kennis maken met de buren

Dit klinkt misschien niet zo belangrijk, maar kan zeker goed voor je uitpakken. Een goed contact hebben met je buren is op verschillende momenten erg fijn. Niet alleen wanneer je suiker tekort komt, maar ook wanneer je zelf een paar dagen weg gaat. Is het contact met je buren goed, dan is de kans groot dat ze automatisch je woning net wat beter in de gaten houden.

Daarnaast zorg een goed contact met anderen in de straat natuurlijk ook voor veel gezelligheid. Een vriendelijk ‘hallo’ kan vaak al voldoende zijn om in de zomer met zijn allen te genieten van een buurt-barbecue.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here