partner

Heb je het gevoel dat jullie relatie wel een opfrissertje kan gebruiken? De kans is groot dat dit niet alleen aan je partner ligt, maar ook aan jou. Het is dus verstandig eerst eens kritisch naar jezelf te kijken. We zijn geneigd heel snel in een slachtofferrol te kruipen terwijl dit helemaal niet goed is. wanneer je dat doet leidt het de aandacht af van jouw rol en invloed binnen jullie relatie, en die invloed is juist zo groot.

Een relatie is geven en nemen

In een relatie gaat het vooral om het geven en nemen. Het gaat niet alleen maar om wat jij wilt, evenals het niet alleen om de wensen van je partner gaat. Door eens wat vaker te kijken naar je partner en hem of haar oprecht te vragen wat je voor de ander kan doen laat je zien dat je er ook voor hem/haar bent, en niet alleen aan jezelf denkt.

Dit kan ook door bijvoorbeeld eens te vragen wat je partner wil drinken, of je iets voor hem/haar kan pakken of ergens bij kan helpen. Je zal zien dat dit echt gewaardeerd wordt en ook dat is uiteraard heel erg belangrijk binnen een relatie.

Verwachtingen en teleurstellingen bij je partner

Schrijf voor jezelf eens alle verwachtingen op die je hebt bij je partner. Bedenk je vervolgens wat het met je doet wanneer je partner hier niet aan voldoet. Bekijk daarna eens jouw reactie, wat voor invloed heeft die op jullie relatie? Vaak is zo’n reactie namelijk heel negatief en erg groot. Een relatie invullen met verwachtingen werkt niet, het is juist beter om deze los te laten. Je zal zien dat er dan meer ruimte is voor inspiratie en liefde.

Erken de verschillen

In het begin is de verliefdheid nog pril en is het allemaal heel erg leuk. Jullie werken perfect samen maar al snel komt daar verandering in. De ene wil dat de ander veranderd terwijl hij/zij juist wil dat de ander hetzelfde blijft. Jullie twee karakters gaan zich al snel aan elkaar aanpassen en dat is het moment waarop jij je bewust moet zijn van de verschillen in jullie relatie. Door ze te respecteren besef jij je dat je juist die andere kant ook nodig hebt om je compleet te voelen.

Luister naar jezelf en naar je partner

Soms is het nodig je verstand eens helemaal uit te zetten, te stoppen met praten en elkaar gewoon eens aan te kijken. Vraag je af wie je partner nou eigenlijk is, of hij/zij gelukkig is, nodig heeft en wat je partner denkt. Stel deze vragen en luister naar wat je partner te vertellen heeft. Reageer vanuit je hart en denk niet te lang na voordat je antwoord geeft.

Geef elkaar de aandacht

Los van elkaar hebben we allemaal een druk leven, dat is binnen een relatie natuurlijk niet anders. Zorg ervoor dat alle apparaten in huis uit staan en maak tijd voor elkaar. Stem op elkaar af door met elkaar te praten en geef elkaar echt oprechte aandacht. Stel niet alleen maar voor de hand liggende vragen, maar bijvoorbeeld ook of je partner nog gelukkig is op het werk.

Gedraag je zoals jij behandeld wil worden

Wanneer je een inspiratie voor je partner wil zijn doe je er goed aan je te gedragen zoals jij behandeld zou willen worden. Wil je graag dat je partner je iets geeft, wees dan zelf gevend. Wil je dat er niet geoordeeld wordt over je, oordeel zelf dan ook niet. En wil je dat de ander je ziet, zie hem of haar dan ook.

Seksualiteit is belangrijk

Ook de seksualiteit is erg belangrijk binnen een relatie. Wil je ook hierin inspirerend zijn, dan is het vooral heel belangrijk dat jij je eigen seksuele gevoelens accepteert zonder te oordelen maar ze daarnaast ook gewoon te uiten. Dit zorgt er namelijk voor dat je partner ook makkelijker zichzelf kan zijn zonder dat hij/zij bang hoeft te zijn afgewezen of beoordeeld te worden.

Lees ook: 4 tips om thuis tijd door te brengen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here