relatie op het werk

Een relatie hebben met je collega is misschien niet de meest verstandige keuze, maar je kan niet controleren op wie je verliefd wordt, dus soms is het nou eenmaal. Volgens sommigen is het echter totaal niet verstandig, terwijl anderen denken dat het prima te doen is. En dat vinden wij ook, echter moet je wel met een paar punten rekening houden. Hoe je om kan gaan met een relatie op de werkvloer, lees je hier.

Relatie met je manager

Oké, dit is eigenlijk ontzettend onverstandig om verschillende redenen. Andere collega’s zullen jullie namelijk al heel snel verdenken van vriendjespolitiek en daarnaast ga je behoorlijk wat scheve gezichten krijgen. Maar het is privé ook nog eens lastig om te schakelen van baas en werknemer naar gelijken. Maar, liefde heb je niet in de hand, zo is het nou eenmaal. Dus mocht het echt zo zijn dat er iets tussen jullie opbloeit, vraag dan in ieder geval een overplaatsing aan naar een andere afdeling, zodat men niet kan denken aan die vriendjespolitiek.

Verboden relaties te hebben

Binnen sommige bedrijven is het verboden relatie te hebben op de werkvloer, echter vinden veel Nederlanders dit echt een onzinnige regel. Mocht het toch het geval zijn dat er iets tussen jullie is, en het is verboden op het werk, biecht het dan in ieder geval altijd op. Zowel bij je baas, als bij HR. Mocht het uitlekken en je hebt het niet verteld, dan heb je dubbel zoveel problemen, en dat wil je niet. Wel is het natuurlijk lastig om een relatie op het werk te hebben omdat jullie al snel als ‘dat stel’ gezien kunnen worden en niet meer als individuen. Blijf dus ook gewoon omgaan met andere collega’s en zoek je partner niet in elke pauze op. Andersom geldt dit ook, praat thuis niet alleen maar over het werk, want dit kan ervoor zorgen dat jullie verder niets anders gemeen hebben.

Wanneer het over is

Het kan natuurlijk maar zo zijn dat dit toch niet helemaal is wat je ervan verwachtte, maar hoe los je dat professioneel op? Allereerst is het belangrijk dat je baas hier niet onder hoeft te lijden, het is immers niet zijn relatie. Zoek elkaar dus niet op, lok geen ruzies uit en blijf vooral professioneel. Niet alleen naar elkaar, maar ook naar collega’s toe. Ga dus niet negatief zitten praten over elkaar, want dit draagt bij aan een negatieve werksfeer.

Lees ook: Online flirten, hoe pak je dat aan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here