camping

Wanneer je een vaste staplaats hebt op een camping, betekent dit dat jouw kampeermiddel daar het hele jaar door mag staan. Dit kan een stacaravan zijn, maar bijvoorbeeld ook een gewone caravan met tenten of een chalet. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee, welke wij je zullen vertellen in dit artikel.

Verwar een staplaats echter niet met een seizoensplaats of toeristische plaats. Bij een seizoensplaats mag je er een aantal maanden staan, meestal van mei tot en met oktober. Heb je een toeristische plaats, dan mag je er alleen staan voor het aantal dagen of weken dat je geboekt hebt.

Wat is een vaste staplaats?

Wanneer je een vaste plek hebt op de camping mag jouw stacaravan of gewone caravan daar het hele jaar blijven staan. Het zijn dan ook vaak (sta)caravans die moeilijk of niet te verplaatsen zijn, maar ook een chalet is een mogelijkheid. Je huurt de grond waar je op staat voor een jaar, welke telkens voor een jaar wordt verlengd.

Wel brengt dit een risico mee zich mee, want er is geen huurbescherming mogelijk voor recreatiegrond. Meestal is het zo dat de kampeerder investeert in de tuin, een schuurtje of andere dingen. Wil je dit doen, dan is het aan te raden bij de campingeigenaar na te vragen of dat wel of niet is toegestaan.

Wat zijn de voordelen van een vaste plek op de camping?

Een groot voordeel is dat je altijd een vakantieadres hebt, waar je daarnaast ook in de weekenden en korte vakanties terecht kunt. Je ziet dan ook vaak dat mensen met een vaste plek vrijwel ieder weekend en elke vakantie op de camping te vinden zijn.

Een ander voordeel is het contact met andere vaste kampeerders. Er wordt een band opgebouwd of misschien houd je er zelfs wel goede vrienden aan over, wat erg fijn is uiteraard. Je leert elkaar steeds beter kennen maar het zorgt er ook voor dat jullie automatisch op elkaars kinderen letten, of wanneer je er zelf niet bent, dat er op je caravan gelet wordt.

Daarnaast is het ook zo dat er vaak activiteiten georganiseerd worden door de campingeigenaar. Heb je een vaste plek, dan ken je deze activiteiten en de mensen met wie je de activiteiten doet, wat het leuker maakt om mee te doen.

Lees ook: De fantasie van kinderen stimuleren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here