HBO Max

Netflix, Videoland, Amazon Prime, Disney+… Het aantal streamingsdiensten in Nederland is groot, en er komen steeds nog nieuwe bij. De nieuwste die toegevoegd kan worden is HBO Max, maar wat is dat precies? In dit artikel vertellen wij je er meer over.

Waar komt HBO Max vandaan?

De streamingsdienst is van Amerikaanse afkomst en is onderdeel van WarnerMedia Entertainment. In mei 2020 werd de streamingsdienst gelanceerd in Amerika, en binnenkort zal hij ook in Nederland beschikbaar zijn. Je kunt hier verschillende films en series bekijken, grotendeels van WarnerMedia maar ook andere productiebedrijven werken hier aan mee. Bij WarnerMedia vind je, zoals de naam al doet vermoeden, producties van Warner Bros.

Ook zal HBO Max nieuwe series en films toe gaan voegen onder de titel Max Originals, net als Netflix dat doet met zijn Netflix Originals. Onder anderen het vervolg op Gossip Girl en een spin-off van de film Dune zijn Max Originals.

De concurrentie

De grootste streamers van dit moment zijn Netflix en Disney+, maar daar gaat HBO Max verandering in brengen. Doordat er steeds meer aanbieders bij komen, wordt het aanbod ook anders. Sommige films of series zijn bijvoorbeeld niet meer te zien bij Netflix, maar vind je later terug bij Disney+ of Amazon prime. Dit zal waarschijnlijk ook het geval gaan zijn als HBO Max in Nederland beschikbaar wordt. Neem bijvoorbeeld de verschillende Marvel series. Deze kon je twee jaar geleden nog gewoon op Netflix bekijken, maar tegenwoordig is daar bijna niets meer van terug te vinden. Wil je nu een Marvel productie bekijken, dan moet je naar Disney+ toe.

Wanneer komt HBO Max naar Nederland?

Wanneer de nieuwe streamingsdienst precies naar Nederland komt, is nog niet te zeggen. Er zijn plannen om de dienst uit te breiden naar Europa, en dat zal naar alle waarschijnlijkheid ergens dit jaar zijn. Veel series van HBO zijn momenteel te zien via Ziggo, zoals Game of Thrones. Deze komt uiteraard ook op HBO Max te staan, maar Ziggo en HBO hebben een contract tot eind 2021 lopen.

Lees ook: Bingewatch waardige series

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here