kerstshoppen

Met de huidige coronamaatregelen is het niet verstandig naar het buitenland te gaan, dit wordt immers sterk afgeraden. Daarnaast is het ook zo dat vrijwel alle kerstmarkten voor dit jaar geannuleerd zijn, dus al zou je al het risico nemen naar Londen toe te gaan, zit echt shoppen er nog niet in. Vooral wanneer je dit normaal gesproken wel altijd doet, of juist dit jaar eens van plan was er heen te gaan, kan dit erg vervelend zijn. Toch zijn er ook alternatieven te bedenken.

Bekijk de markten in Nederland

Momenteel is er nog veel onzeker vanwege de coronamaatregelen maar toch loont het om wel te kijken naar eventuele kerstmarkten in Nederland. Sommige markten hebben al aangegeven niet door te gaan dit jaar, maar er zijn er ook een aantal die alternatieven proberen te regelen. Bijvoorbeeld door de markt breder op te zetten waardoor de kramen genoeg ruimte hebben, het te verspreiden over meerdere dagen of weekenden of door het voor een gedeelte online te doen.

Wel is het zo dat er een mogelijkheid is dat bepaalde kerstmarkten geen vergunning hebben gekregen voor dit jaar. Dit kan komen door de plek waar de markt plaats zou vinden; als er geen ruimte is om het breder op te stellen bijvoorbeeld. Het is dus verstandig dit goed online in de gaten te houden om teleurstellingen te voorkomen.

Kerstshoppen bij tuincentra

De meeste tuincentra hebben inmiddels wel een kerstafdeling. Bij sommigen is dit zo ruim opgezet dat het net is alsof je op een kerstmarkt rondloopt, en mis je dus niets. Het gaat tenslotte om inkopen doen voor kerst, toch? Het is dan misschien niet helemaal hetzelfde, maar als dit één van de weinige opties is kan het er prima mee door wat ons betreft. Ook hier is het weer belangrijk in de gaten te houden of de kerstafdeling geopend is en of je er gewoon heen kunt gaan.

Bij de Intratuin hebben ze dit jaar de kerstshow Verwonderland, en deze is te bekijken in één van de 52 vestigingen in Nederland. Hier kun je de laatste trends op kerstgebied vinden en natuurlijk allerlei verschillende decoratie. Voor de Intratuin is het juist dit jaar belangrijk om de bezoeker even te laten ontsnappen aan de realiteit van dit jaar. Kerstshoppen bij de Intratuin is dus een prima uitje om te doen terwijl er rekening gehouden kan worden met de anderhalve meter.

Online kerstshoppen

Wil je liever de deur niet uit om te gaan shoppen, dan kun je dit natuurlijk ook heel makkelijk online doen! Het is minder gezellig dan wanneer je over verschillende kerstmarkten struint, met een glas glühwein in je ene hand en tassen vol decoratie voor in de kerstboom in je andere hand, maar het is wel een stuk veiliger. Alleen waar doe je dit dan? Er zijn ontzettend veel websites die kerstspullen aanbieden in hun webshop, maar er zijn ook websites die speciaal gericht zijn op het kerstshoppen. Hier kun je dus zeker voor alle benodigdheden terecht.

Kerstmarkten in Duitsland en België

We gaan allemaal graag naar Duitsland of België toe om te kerstshoppen, maar ook dit zal er dit jaar waarschijnlijk heel anders uit gaan zien. Momenteel is er nog veel onduidelijk over of de markten wel door kunnen gaan en zijn er ook al een aantal organisaties die hebben gezegd dit jaar geen markt te organiseren.

Maar al zouden de marken wel doorgaan is het nog maar de vraag of wij vanuit Nederland mogen komen kerstshoppen in één van onze buurlanden. Momenteel heeft Nederland code rood gekregen van de Duitsers, en dus moeten we rekening houden met een aantal beperkingen. Deze zullen we hieronder duidelijk neerzetten voor je:

  • Wanneer je naar Duitsland afreist moet je in het bezit zijn van een zeer recente negatieve coronatest. Heb je die niet? Dan moet je in quarantaine en heb je dus niks aan de kerstmarkt.
  • In bepaalde delen is het echter wel mogelijk te gaan kerstshoppen. Wel is dan de regel dat Nederlanders alleen mogen komen als zij binnen 24 uur weer vertrekken.

Wel is het bij de laatste regel zo dat, wanneer toeristen geen gehoor geven aan dit advies, er een maximum aantal tourbussen wordt ingesteld dat de steden binnen mag komen. Dit om te voorkomen dat er honderdduizenden mensen komen kerstshoppen.

Lees ook: Wat is een leuke kerstfilm?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here