samsungs21

Op 14 januari werd de nieuwe Galaxy reeks van Samsung bekend gemaakt, de Samsung Galaxy S21. Ook de S21 Plus en S21 Ultra werden gepresenteerd, waarbij de Ultra de duurste en meest uitgebreide variant is. Alle drie de smartphones zijn vanaf nu leverbaar.

Hoe ziet de Galaxy S21 eruit?

Ga je voor de Galaxy S21 dan kun je genieten van een 6,2 inch oled-scherm met HD-resolutie. Het is een plat scherm, waarbij het beeld dus niet doorloopt over de rand, zoals je dat wel ziet bij de S20 en de S21 Ultra. De nieuwe Samsung S21 komt in vier verschillende kleuren op de markt, namelijk wit, paars, grijs en rosé goud. Goed om te weten is dat er voor de Plus maar drie kleuren beschikbaar zijn, en voor de Ultra zelfs maar twee.

Verder beschikt hij over een metalen frame met een plastic achterkant. Hier is bewust voor gekozen omdat dit ervoor zorgt dat het toestel licht blijft. Daarnaast zal je ook veel minder snel last hebben van zichtbare vingerafdrukken. De verversingssnelheid van het scherm is overigens 120Hz. Deze snelheid geeft aan hoe vaak per seconde het beeld uit zichzelf ververst, wat vooral fijn is bij het lezen van een artikel of het spelen van een spel.

Ook is de schermhelderheid hoger dan bij de S20, wat er voor zorgt dat je ook nog kunt lezen wat er op het display verschijnt wanneer je in de zon staat. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Gorilla Glass Victus. Dit moet er voor zorgen dat er minder snel krassen en beschadigingen op het display komen.

Lees ook: hoe jij je tijd beter kunt indelen

Hoe zit het met de hardware?

In de Galaxy S21 is een nieuwe processor te vinden waardoor deze sneller moet zijn dan de S20. Verder heeft hij een werkgeheugen van 8GB, wat net zoveel is als in de S20. Qua opslaggeheugen kun je kiezen voor 128Gb of 256GB echter kun je dit niet zelf ook nog uitbreiden. Waar Samsung eerder altijd een micro-sd-slot had, hebben ze ervoor gekozen dit bij de S21 niet te doen.

Verder heeft hij uiteraard ondersteuning voor 5G en kun je opladen via de kabel, door middel van snelladen of door de smartphone draadloos op te laden. Wel moet je hier zelf een oplader voor aanschaffen, of die van de S20 gebruiken. Samsung heeft namelijk besloten om net als Apple geen oplader en oortjes meer te leveren bij de telefoon, omdat dit beter is voor het milieu.

Wat betreft de camera’s heeft de S21 er maar liefst vier. Uiteraard is er de selfiecamera die voorin het scherm zit, een hoofdcamera van 12 megapixel, een groothoeklens van 12 megapixel en een telefotolens van 64 megapixel. Deze laatste zorgt ervoor dat je, wanneer je inzoomt om een foto te maken, nog steeds een scherpe foto maakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here