vaste lasten

Besparen is iets wat we allemaal graag willen doen, alleen soms weten we niet zo goed hoe we dat aan moeten pakken. Het besparen op kleine zaken kan helpen, maar het besparen op je vaste lasten is veel effectiever. Wij laten je vandaag tips zien hoe je dat kan doen!

Vaste lasten verlagen met een collectief

Gas, water en licht heb je absoluut nodig wil je normaal kunnen leven, maar dat betekent niet dat je dan ook maar teveel moet betalen. Tegenwoordig zien we al steeds meer huizen met zonnepanelen, maar je kan ook geld besparen door middel van een collectief. Hiermee koop je in één keer een grote hoeveelheid stroom of gas in waardoor je minder kwijt bent aan vaste lasten. Is een collectief in jouw omgeving nog niet opgestart? Dan kun je er ook zelf één beginnen.

De slimme thermostaat

Wat ook echt een goed idee is om te besparen en zo je vaste lasten te verlagen, is door het gebruik van een slimme thermostaat. Hiervoor betaal je eenmalig een bedrag, en vervolgens kun jij heel makkelijk zien hoeveel je verbruikt in huis. Daarnaast kun je met de app heel makkelijk de verwarming bedienen, zodat je deze nooit meer per ongeluk aan laat staan.

Vaste lasten verlagen op je verzekeringen

Oké, je zorgverzekering is verplicht, en als je een auto hebt is een autoverzekering ook verplicht. Maar alle andere verzekeringen zijn niet perse nodig. Natuurlijk is een verzekering fijn om te hebben, maar waarom zou je veel betalen als je ook zelf geld apart kan zetten voor bepaalde risico’s? Vooral een verzekering voor gestolen of kapotte apparaten kunnen behoorlijk prijzig zijn, en dat is zonde.

Neem één pakket voor al jouw abonnementen

Een internetabonnement bij de ene provider, je mobiele abonnement weer bij een ander en de televisie weer bij een derde. Dit is niet handig, want daardoor betaal je veel meer dan nodig is. Je kan er in dit geval beter voor kiezen alles af te nemen bij één provider, dan krijg je vaak nog korting ook.

Streamingsdiensten delen

Maak je vaak gebruik van verschillende streamingsdiensten? Denk er dan eens over na om deze te delen met bijvoorbeeld je beste vriendin of je zusje. Zo kunnen jullie allebei jullie favoriete series kijken, maar bespaar je wel op je vaste lasten doordat je maar de helft van het bedrag hoeft te betalen.

Lees ook: Alles-in-één aanbieders vergelijken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here