vrouw met mooie oorbellen

Het kiezen van de juiste oorbellen kan een aanzienlijk verschil maken op je algehele uitstraling en stijl. Of je nu een subtiele look wilt toevoegen aan je dagelijkse outfit of een statement wilt maken op een speciaal evenement, het vinden van het perfecte paar is essentieel. In deze blog delen we enkele tips om je te helpen de juiste oorbellen te kiezen die bij je persoonlijke stijl en gelegenheden passen.

Vijf tips om de juiste oorbellen te kiezen

 1. Ken je gezichtsvorm
 2. Passend bij de gelegenheid
 3. Houd rekening met je outfit
 4. Materiaal en kleur
 5. Comfort en gewicht

1. Ken je gezichtsvorm

De vorm van je gezicht speelt een belangrijke rol bij het kiezen van oorbellen. Hier zijn enkele richtlijnen:

 • Rond gezicht: Kies voor lange, hangende oorbellen of rechte lijnen om je gezicht langer te doen lijken.
 • Vierkant gezicht: Ronde en hoepel oorbellen helpen om de hoeken van je gezicht zachter te maken.
 • Ovaal gezicht: Bijna alle stijlen staan je goed. Experimenteer met verschillende vormen en maten.
 • Hartvormig gezicht: Oorbellen die breder zijn aan de onderkant dan de bovenkant werken goed, zoals traanvormige oorbellen.

2. Passend bij de gelegenheid

De gelegenheid is een ander belangrijk aspect om te overwegen:

 • Dagelijks gebruik: Kies voor comfort en subtiele elegantie met studs of kleine hoepels.
 • Werkomgeving: Hou het professioneel met eenvoudige maar verfijnde ontwerpen.
 • Speciale evenementen: Ga voor opvallend. Grote, statement oorbellen kunnen je outfit naar het volgend niveau tillen.

3. Houd rekening met je outfit

Je oorbellen moeten passend zijn aan je outfit. Je wilt namelijk niet dat je kleren en accessoires met elkaar botsen. Een handige tip is zorgen dat de twee tegenpolen van elkaar zijn. Voor een drukke outfit met veel patronen of details, kies je dus subtiele oorbellen. Bij een eenvoudige outfit kun je kiezen voor opvallende oorbellen om een focuspunt te creëren.

lees ook ons artikel over comfortabele outfits voor de zomer.

4. Materiaal en kleur

Het materiaal en de kleur van de oorbellen kunnen je look maken of breken. Overweeg welke metaalkleuren het beste bij je huidtoon passen. Goudtonen staan vaak goed bij warme huidtinten, terwijl zilver en platina beter passen bij koele ondertonen. Kleurrijke edelstenen of details kunnen je ogen accentueren of een pop van kleur toevoegen aan je outfit.

5. Comfort en gewicht

Vergeet niet het comfort en het gewicht van de oorbellen te overwegen, vooral als je van plan bent ze lang te dragen. Het laatste wat je wilt is dat de oorbellen te zwaar zijn/ Hierdoor kunnen ze namelijk ongemakkelijk zitten en zelfs schade aan je oorlellen veroorzaken.

Met deze tips kan jij makkelijk de juiste oorbellen kiezen. Waar de vorm van je oorbellen bepaald wordt door je eigen gezichtsvorm is het net zo belangrijk om te weten naar wat voor gelegenheid je ze in wilt doen. Afhankelijk van je eigen outfit en waar je naar toe gaat kan je vervolgens de juiste kleur en stijl oorbellen kiezen