vrouw in een zomerjurkje

Als het echt goed warm is in de zomer, willen we het liefst zo min mogelijk kleding aan. Hier zijn veel kledingstukken voor te vinden, maar lang niet alles zit echt goed en comfortabel. Mooie, korte jurkjes die ideaal lijken voor de zomer, maar waarin het onmogelijk is te gaan zitten of een korte rok waarbij je de hele dag rechtop moet blijven staan omdat anders iedereen onder je rok kan kijken. Wat dan wel comfortabele outfits zijn voor de zomer, lees je hier.

Denk om je lengte

Kledingstukken kunnen bij de één heel goed zitten, en bij de ander veel te lang of te kort. Heb je een leuke jurk of rok gezien, denk dan altijd om je lengte. Zeker als je wat langer bent vallen juist dat soort kledingstukken vaak niet mooi. Gaat het om een langer model tot je knieën of enkels, dan zal het niet veel opvallen en kun je hem gerust dragen. Echter een minirok of korte jurk, kan hierdoor net te kort worden. dit heeft tot gevolg dat je eigenlijk de hele dag zou moeten blijven staan, omdat iedereen anders je ondergoed ziet, en dat is niet wat je wilt.

Dit geldt overigens niet alleen voor jurken en rokken, maar ook voor broeken, shirts en zelfs jassen. Ben je een heel stuk kleiner dan de gemiddelde vrouw, of juist een stuk langer? Ook dan is het verstandig bij andere kledingstukken altijd te kijken of het goed zit. Zeker als je langer bent dan gemiddeld wil je voorkomen dat je broekspijpen boven je enkel eindigen.

Mooie en comfortabele schoenen

Naast leuke kleding wil je natuurlijk ook mooie schoenen hebben voor de zomer. Het nadeel bij schoenen voor de zomer is dat het al snel te warm zit. Het laatste dat je wilt is dat je voeten gaan zweten, want dan kan het zijn dat je voeten gaan glijden. Geschikte schoenen voor de zomer zijn bijvoorbeeld katoenen sneakers of ballerina’s, maar juist in deze laatste ga je snel zweten. Ook zijn er nog espadrilles en slippers, maar deze zijn lang niet altijd even comfortabel.

De slippers zijn natuurlijk wel heel erg fijn in de zomer, en zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren met diverse prints. Het nadeel bij slippers, en vooral teenslippers, is dat je er al snel naast gaat lopen, je vrij snel zweetvoeten kunt krijgen en dat ze soms kunnen zorgen voor pijnlijke voeten. Wil je echter heel graag teenslippers dragen, dan kun je ook goed voor FitFlop dames slippers kiezen. Deze teenslippers zien er mooi uit, zijn er in verschillende kleuren en zijn ontzettend comfortabel. De kans dat je hiermee pijnlijke voeten krijgt, is dan ook zeer klein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here