gehaakte kleding

De film Once Upon Time In Hollywood van Quintin Tarantino met Brad Pitt als één van de acteurs is om een aantal redenen een goede film die je eigenlijk gezien moet hebben. Maar waar veel vrouwen aan bleven denken na het zien van de film, was de gehaakte top die Pussycat draagt in de film. Want, gehaakte kleding is toch geen trend?

Gehaakte croptops

In de film zien we ook een gehaakte croptop voorbij komen. Apart, maar wel apart genoeg om een trend te worden, als je het ons vraagt. Het is helemaal 60’s en 70’s en het lijkt erop dat dit weer helemaal terug komt. Waar we vooral aan denken bij deze kleding en de hele sfeer die er omheen hangt, is de zomer van 1969. In dat jaar is er veel gebeurt. De moord op de Manson familie, de eerste man op de maan en natuurlijk Woodstock. Vooral dit laatste is tegenwoordig toch echt wel een symbool van de jeugdige tegencultuur.

Hippietijd

Is gehaakte kleding symboliek voor de hippietijd? Niet persé, want er zijn meer kledingstukken die je hiervoor als symbool kunt zien. Denk aan een lange jurk tot op je enkels, of flared jeans. Maar een gehaakte top straalt iets ondeugends uit, omdat het zoveel bloot laat zien. wil je dat niet, dan kun je er natuurlijk ook gewoon een normale top onder dragen. Gehaakte kleding staat vooral voor rebelsheid en opstandigheid, maar ook voor acceptatie en zelfliefde. Je geeft jezelf namelijk (bijna) helemaal bloot en moet wel wat zelfvertrouwen hebben wil je een kledingstuk als deze willen dragen.

Is het een fashion trend?

Wij denken wel dat dit een echte fashion trend is. waarom? Gehaakte kleding zie je niet vaak. Het zal dus ook niet iets zijn dat jaren meegaat. Maar als je het draagt doe je het in ieder geval met volle overtuiging. Zoals we al zeiden moet je wel het nodige zelfvertrouwen hebben om een gehaakte top aan te trekken. En het maakt hierbij niet uit of je hem aantrekt omdat je het mooi vindt, om een statement te maken of omdat je politiek gemotiveerd bent. Heb je het idee dat jij er ook wel eentje kunt en wilt dragen, en voel je die 60’s en 70’s vibe al helemaal omhoog komen? Dan kun je op zoek gaan naar een mooi exemplaar. Misschien is er zelfs nog wel ergens een vintage exemplaar te vinden! En kun je niets vinden, kan je er altijd zelf nog eentje haken.

Lees ook: De mooiste trends van 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here