pigmentvlekken

Als je pigmentvlekken in je gezicht hebt kan dit vooral voor jezelf erg vervelend of zelfs storend zijn. voor anderen valt het waarschijnlijk niet eens op, terwijl jij het ziet zodra je in de spiegel kijkt. Het kan er zelfs voor zorgen dat je je onzeker voelt, niet graag meer naar buiten gaat of zelfs depressief wordt. Je zou er dan natuurlijk voor kunnen kiezen dit door middel van laserbehandelingen te laten verdwijnen maar dat is erg prijzig en daarnaast kan je huid daar alleen nog maar gevoeliger door worden. Je pigmentvlekken camoufleren is een beter idee. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Gebruik voor pigmentvlekken een concealer

Wil je je pigmentvlekken camoufleren, dan kan dit met het gebruik van een concealer. Een roze concealer zorgt ervoor dat je pigmentvlekken wordt gecamoufleerd, en is heel makkelijk aan te brengen. die doe je door de vlekken met een smalle kwast aan te stippen met de concealer. Je hebt hier echt maar een klein beetje voor nodig maar, hoe donkerder de vlek is, hoe meer concealer je kan gebruiken. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat anderen zien dat je concealer op hebt want hierna gebruik je ook nog foundation.

Zorg voor een egale huid

Nadat je de pigmentvlekken hebt gecamoufleerd is het de beurt aan de foundation om je huid er mooi en egaal uit te laten zien. breng de foundation hierbij aan in roterende bewegingen. Ook hierbij geldt weer dat het helemaal aan jou is hoeveel foundation je gebruikt. Doe vooral waar jij je prettig bij voelt. Heb je een andere routine als het om make-up gaat? Dan kun je deze natuurlijk gewoon aanhouden. Belangrijk is alleen wel dat je de concealer onder de foundation gebruikt.

Verleg de aandacht

Een andere tip is om de pigmentvlekken zo te behandelen zoals hierboven beschreven staat, en vervolgens de aandacht te verleggen naar een ander gedeelte van je gezicht. Bevinden de pigmentvlekken zich in de buurt van je ogen? Houd je oog make-up dan simpel maar kies wel voor een opvallende kleur lippenstift. Andersom geldt hetzelfde; bevinden de vlekken zich rondom je mond, kies dan voor een goed opvallende kleur oog make-up en laat je lippen verder met rust.

Lees ook: Genieten in de herfst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here