genieten

Zodra je de eerste bladeren van de bomen ziet vallen weet je dat de zomer voorbij is en we de koude, donkere dagen langzaamaan tegemoet gaan. Natuurlijk wil je liever nog even genieten van de zomer, maar dat gaat nou eenmaal niet. toch kun je ook in de herfst genieten van het buiten zijn maar is het ook een prima moment om aan jezelf te werken.

Ga mee met de natuur

We zijn allemaal onderdeel van de natuur, en dus is het een prima idee om met de seizoenen mee te bewegen. In de herfst gaat het vooral om het oogsten en loslaten. Het wilde fruit is aan het rijpen, sommige dieren maken zich klaar voor hun winterslaap, planten sterven af en de bomen laten hun bladeren gaan.

Dit betekent voor ons dat wij ons meer binnen bevinden dan buiten, maar trekken ons ook figuurlijk een beetje meer terug. De herfst is dan ook een prima moment om je ziel te voeden en meer te lezen, creatief te zijn, te leren en misschien zelfs te mediteren. Ook is het heerlijk om buiten te gaan wandelen als het droog is. Zet je gedachten uit en stap het bos in, je zal zien hoe rustgevend het is om door al die gevallen bladeren te lopen.

Genieten van het loslaten en naar binnen keren

Door mee te bewegen met de natuurlijk volg je het natuurlijke ritme. Daar is niks mis mee en geeft jou kansen dingen gedaan te krijgen waar je anders misschien geen tijd voor had gehad.

Zo is de herfst het perfecte moment om eens goed op te gaan ruimen. Het is niet meer warm en benauwd buiten, en dus is het ook binnen veel aangenamer. Een grote najaarsschoonmaak is dus een prima idee om je huis winterklaar te maken. Ook in de rest van je leven kun je goed opruimen. Bijvoorbeeld door orde op zaken te stellen en alle ballast weg te gooien. Misschien zijn er zaken in je leven die je wilt loslaten en waar je geen moeite meer voor wil doen, zoals slechte gewoonten. Tijd om die dan direct maar te stoppen.

Zoek je rust

Je zal al snel merken dat je lichaam aan het schakelen is van het zomerritme naar het winterritme. Dit houdt voornamelijk in dat je minder energie hebt in de herfst en winter, dan dat je in de lente en zomer hebt. waar je en paar maanden geleden nog om 11 uur naar bed ging, heb je nu al het gevoel om 9 uur naar bed te willen. Geef hier dan vooral aan toe en doe het wat rustiger aan wanneer jouw lichaam dit aangeeft.

Genieten van gezelligheid

Natuurlijk biedt de herfst ook genoeg mogelijkheden om te genieten thuis. Denk aan dekens, dikke sokken, kaarsen, thee of warme chocomelk, spelletjesavonden, heerlijke wandelingen, een goed boek, fijne muziek en ga zo maar door. Genieten kun je prima alleen doen als je daar behoefte aan hebt, maar samen is net zo gezellig.

Lees ook: De hipste kleertjes voor jouw baby

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here