haaruitval

Haaruitval is heel erg vervelend maar komt helaas wel ontzettend vaak voor. Bij sommige vrouwen is het zelfs zo erg, dat ze er erg onzeker van worden. Je haar wordt langzaamaan steeds dunner en voor je gevoel ben je al bijna kaal, terwijl dit natuurlijk niet zo is. Wat kun je doen tegen haaruitval? Dat vertellen wij je in dit artikel!

Gezond eten helpt haaruitval tegen te gaan

Gezond eten helpt je absoluut om haaruitval tegen te gaan. Vooral vitamine B, C en E zorgen ervoor dat je haar steviger wordt. Daarnaast zorgen ijzer en zink ervoor dat je haar sneller gaat groeien, en zorgt eten met veel eiwitten ook voor de nodige wonderen.

Gebruik niet teveel hitte voor je haren

Hitte is zeker niet goed voor je haren, want hierdoor wordt het sneller breekbaar. Laat de föhn, de krul- en stijltang dus af en toe eens even liggen. Heb je het toch elke dag nodig omdat je haar anders echt niet goed zit? Stel de hitte dan in op lauwwarm en zorg ervoor dat je niet te dicht bij de hoofdhuid komt met de warmte. Wat je ook niet moet doen is je haar heel ruw droogwrijven met een handdoek, dit vinden je haren ook niet heel fijn.

Stress zorgt voor haaruitval

Ook stress zorgt voor de nodige haaruitval. Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer niet teveel te stressen. Door spanning en zenuwen stoppen je haren namelijk met groeien, en dit zorgt er vervolgens voor dat ze sneller uitvallen.

Gebruik geen strakke haarelastiekjes

Zo’n ontzettend strakke staart of knot staat hartstikke mooi natuurlijk, maar je haar vindt dit minder leuk. Net als bij extensions trouwens, die kun je maar beter ook niet te strak hebben zitten. Als je haar zo strak vastzit, belemmert het de doorbloeding. Dat zorgt er vervolgens weer voor dat je haarzakjes in opstand komen, en daardoor doodgaan.

Haaruitval en je haren wassen

Wil je graag van je haaruitval af, of wil je het per definitie al voorkomen? Dan is het echt niet nodig je haar meer dan twee keer per week te wassen. Daarnaast is het gebruik van thickening shampoo af en toe een goed idee als je al last hebt van uitval. Dit zorgt namelijk voor een extra laag over je haar waardoor het meer volume krijgt.

En dan nog de hormonen

Uiteraard spelen ook bij haaruitval de hormonen weer mee, want die zijn overal te vinden. Wanneer je in de menopauze bent neemt het oestrogeen in je lichaam af en dit kan vervolgens zorgen voor haaruitval. Dit komt omdat de haarzakjes steeds een beetje kleiner worden. De haren die dan nog wel groeien, worden zwakker en smaller en uiteindelijk wordt het haar dat is uitgevallen niet meer vernieuwd. Gelukkig zijn er wel behandelingen en medicijnen om de haargroei te blijven stimuleren.

Lees ook: Pigmentvlekken in het gezicht camoufleren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here