acrylnagels

Iedereen weet denk ik wel hoe acrylnagels eruit zien, maar weet je ook wat deze nagels precies zijn, hoe ze gezet worden en hoe je ze op de juiste manier weer verwijderd? In dit artikel kun je alles lezen over acrylnagels wat je moet weten, en lees je ook wat het verschil is tussen acrylnagels en gelnagels.

Wat zijn acrylnagels?

Acryl is een mengsel dat bestaat uit vloeistof en een poeder. De nagelstyliste moet dit in de juiste verhouding met elkaar mengen, zodat er een bolletje ontstaan. Dit bolletje kan vervolgens gemodelleerd worden op jouw nagel, precies in de vorm zoals jij het wilt of wat de styliste je heeft geadviseerd. Dit mengsel moet vervolgens hard worden. Dit is geen simpel werkje maar kost juist heel veel tijd en ervaring. Dit komt omdat je over bepaalde dingen zoals de dikte in de nagel en de bolling na moet denken.

Het laten zetten van acryl

Ben je van plan acrylnagels te laten zetten, doe dit dan liever niet bij iemand die zegt het voor slechts €40 te kunnen doen. Het inkopen van de producten kost meestal al zo’n €15, en je zit al gauw 1,5 uur voor een set nagels. Dit zou betekenen dat de styliste er geen winst aan overhoudt, en dat is niet logisch. Je doet er dus goed aan na te gaan of deze styliste de juiste ervaring heeft, en daarnaast de juiste producten gebruikt.

Het aanbrengen van de nagels is namelijk heel erg belangrijk, hier moet echt de tijd voor genomen worden. Dat begint bij het ontvetten van de nagels, het verwijderen van de nagelriemen en het schoonmaken van de nagels. Wat ook belangrijk is, is dat de nagels iets ruwer worden gemaakt. Dit zodat de primer die vervolgens wordt gebruikt, beter blijft zitten en de acrylnagel beter hecht.

Het verwijderen van je nagels

Ben je de nagels zat of is het tijd voor een nieuwe set? Laat je nagels dan altijd verwijderen door een nagelstyliste. Het kan zijn dat het lijkt alsof je de nagels er makkelijk af kunt trekken omdat er lucht zit tussen je eigen nagel en de acrylnagel, maar wanneer je dit doet neem je altijd een laag van je eigen nagel mee. Dit heeft als gevolg dat je eigen nagels erg beschadigd raken. Een nagelstyliste zal de acrylnagels verwijderen door ze te vijlen. Dit gebeurt door 90% van de nagels te vijlen, zodat je eigen nagels niet meegenomen worden. Het laatste stukje wordt vaak verwijderd door het te laten weken. Maar dat laatste stukje kan ook blijven zitten zodat het volledig kan uitgroeien.

Het verschil met gelnagels

Het gebeurt regelmatig dat acrylnagels worden verward met gelnagels, en heel erg gek is het ook niet. Heb je er niet veel verstand van, dan zie je vanaf de buitenkant geen verschil. Het verschil zit hem namelijk in het product. Een gelnagel heeft namelijk een substantie dat gewoon uit een potje komt, terwijl een acrylnagel een bepaalde samenstelling heeft. Daarnaast moeten gelnagels altijd uitgehard worden onder een UV-lamp.

Lees ook: Huidkanker aanwezig bij 1 op de 5 mensen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here