baan

De baan vinden die bij je past. Het klinkt zo simpel, maar hoe zorg je ervoor dat je deze baan ook echt vindt? Veel mensen zoeken namelijk naar banen die niet bij hen passen. Vaak liggen deze banen onder hun niveau, of juist ver daarboven. Het is dus aan te raden eerst goed naar jezelf te kijken voordat je gaat solliciteren. Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Nadat je dat gedaan hebt kun je op zoek gaan naar die ene baan die perfect bij jou past. Met de tips in dit artikel weet jij precies hoe je op zoek moet gaan naar jouw perfecte baan.

Kijk goed naar je CV

Bekijk allereerst je CV eens goed. Is deze nog wel helemaal up-to-date en ben je er zeker van dat juist je kwaliteiten goed naar voren komen? Het is belangrijk dat je goed uitlegt wat je functie was bij je vorige baan, en benadruk ook je bijzondere eigenschappen. Daarnaast doe je er goed aan je CV online te zetten op een vacaturesite, want hiermee verdubbel je je kansen.

Benader je netwerk voor een nieuwe baan

Via je vrienden, familie of kennissen kun je vaak wel aan een baan komen. Laat hen dus ook vooral weten dat je op zoek bent, om zo je kansen te vergroten. Zij kunnen vervolgens met je meekijken en denken. Ook je social media kan je hierbij helpen, zoals bijvoorbeeld Facebook. Maak daar dus ook zeker gebruik van.

Kijk uit met meerdere sollicitaties

Zorg ervoor dat je niet te veel sollicitaties tegelijk hebt lopen. Je kunt je dan namelijk niet volledig focussen op wat echt belangrijk is. Daarnaast is het zo, dat je nooit zoveel banen kunt hebben waar je even graag zou willen werken. Focus je dus op drie sollicitaties tegelijk en zorg dat je daar helemaal voor gaat.

Een goede motivatiebrief voor je baan

Bedrijven vinden het heel belangrijk dat je een goede motivatiebrief meestuurt met je sollicitatie. Vertel hierin kort en enthousiast wie je bent en waarom je nou juist op deze vacature hebt gereageerd. Vertel hun waarom je voor die functie kiest en wat jij hun kunt bieden.

Verdiep je in het bedrijf

Als je ergens solliciteert is het belangrijk dat je het bedrijf ook echt kent. Niet alleen voor je motivatiebrief, maar ook voor wanneer je op gesprek mag komen. Door veel over het bedrijf te weten hoe beter jij kan aangeven waar je daar wilt werken. Ook geef je dan het bedrijf het gevoel dat jij die ene enthousiaste kandidaat bent waar ze naar op zoek zijn.

Het sollicitatiegesprek

Als je dan op gesprek mag komen doe je er uiteraard goed aan ervoor te zorgen dat je er netjes en verzorgd uitziet. Je haar zit goed, je hebt niet overdreven veel make-up op en je hebt kleding aan zonder scheuren, gaten of vlekken. Daarnaast is het belangrijk dat je op tijd komt en dat je op je houding let.

Lees ook: De tuin klaar maken voor de lente

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here