moeder met kind thuis aan het werk

Sinds het coronavirus werken we steeds vaker thuis. Hierdoor is voor veel mensen hun huis het 2e kantoor geworden. Omdat ons huis nu ook ineens een kantoor is, raken we soms uit balans. Gelukkig is het makkelijk om de balans tussen thuiswerken en wonen weer terug te vinden. In deze blog geven wij onze tips, zodat jij thuis goed aan het werk kan en daarnaast ook het thuisgevoel behoudt.

Kom in een ritme

Rol jij vaak rechtstreeks vanuit je bed naar je laptop? Dan is het nu tijd om daarmee te stoppen. Zet een wekker, kleed je normaal aan en maak je klaar zoals je dat ook voor een werkdag op kantoor doet. Maak een lekker ontbijtje voor optimale productiviteit. En aan het einde van je werkdag? Dan mag je jouw outfit weer verruilen voor een jogging broek en sweater.

Creëer een aparte thuiswerkplek

Hoe je thuiswerken het beste combineert met wonen? Realiseer een aparte werkplek. Kies een plekje waar jij jouw werkzaamheden ongestoord kunt uitvoeren. Een voorbeeld van een slechte werkplek? Dat is bijvoorbeeld de keukentafel of de bank. Hier wordt je vaak gestoord door je huisdieren, kinderen of andere omgevingsgeluiden.

Opgeruimd staat netjes

Is jouw werkplek vaak een rommeltje? Dan heb je sneller last van afleidingen en werk je minder geconcentreerd. Het is daarom belangrijk dat jij je werkplek schoon en opgeruimd houdt. Naast dat je minder afgeleid bent, staat een opgeruimde werkplek ook gewoon beter in je huishouden. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met een clean desk policy!

Ook is het goed om werk en privé zoveel mogelijk gescheiden te houden. Zet daarom geen familiefoto’s of lijstjes met oude certificaten op je bureau. Deze zorgen alleen maar voor afleiding. Is je thuiswerkplek dan niet enorm saai? Ja, maar dit is makkelijk te verhelpen. Kleed je werkplek aan met accessoires. Zo krijg je toch een inspirerende thuiswerkplek én kun jij fully focussed aan het werk!

Het huishouden komt later

Dit is misschien wel de lastigste tip van deze blog. Je zit continu in dezelfde ruimte, waardoor je sneller huishoudelijke klusjes oppakt tijdens jouw werkdag. Probeer dit toch niet te doen! Laat het huishouden even los en pak dit na je werkdag of in het weekend weer op. Heb je pauze? Ga dan een stukje wandelen in plaats van een wasje draaien. Zo kom je aan je beweging en kun je even je hoofd leegmaken. Hierna kun je weer geconcentreerd aan het werk.

Zijn jouw kids de hele dag thuis? Dan is het verstandig om niet de hele werkdag vol te plannen. Maar let wel op; voorkom dat jouw werkplek en de ruimte om je heen een speeltuin worden.

Zorg voor voldoende daglicht

Tijdens je werkdag staar je het merendeel van de tijd naar een beeldscherm. Omdat we zo lang naar een scherm kijken, is het goed om je ogen even rust te geven. Is er voldoende daglicht op jouw werkplek? Dan hoeven je ogen zich minder in te spannen. Vooral als je zo lang naar een computerscherm kijkt, is daglicht enorm fijn!

Daglicht stimuleert je productiviteit en creativiteit en zorgt ook dat je minder moe bent. Open daarom de gordijnen en zet meteen een raam open. Frisse lucht bevordert namelijk jouw concentratie. Plaats ook wat planten. Deze zuiveren de lucht en fleuren jouw werkplek op. Zo wordt het steeds leuker om thuis te werken!

Ben jij ready voor je volgende thuiswerkdag?

Je weet nu hoe je een goede balans tussen werk en privé kunt creëren. Je mist nu alleen nog een heel belangrijk onderdeel; het ergonomische thuiswerk meubilair van SKEPP. Met verantwoord meubilair op jouw thuiswerkplek zijn lichamelijke klachten verleden tijd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here