ontspanning in een sauna thuis

Iedereen kent het wel; je hebt een lange dag gehad op het werk en het enige dat je wilt bij thuiskomst is even ontspannen. Helaas gaat dit vaak anders, want er is ook nog een huishouden dat op je wacht, kinderen die thuiskomen, de boodschappen moeten nog worden gedaan en het eten maakt zichzelf helaas ook niet. In dit artikel laten wij je zien hoe je kunt zorgen voor ontspanning na een lange werkdag, zonder daarbij de rest te vergeten.

Boodschappen en eten koken

Door de boodschappen eens of twee keer in de week te doen hoef je dit niet uit je werk nog te doen, wat je veel tijd scheelt. Daarnaast is het misschien voor jou een goed idee om bepaalde gerechten van tevoren al klaar te maken, en deze vervolgens in te vriezen. Een pastagerecht bijvoorbeeld, kan heel eenvoudig in het weekend al klaargemaakt worden en wanneer deze is afgekoeld, in de vriezer geplaatst worden. Door dit te doen hoef je dus niet uit je werk nog te koken, maar hoef je enkel het eten op te warmen.

Ook het huishouden neemt vaak veel tijd in beslag, meer dan je zou willen. Wanneer dit met je werk en andere gezinsleden mogelijk is, doe je er goed aan het huishouden op één dag te plannen. Je werkt dan alle kamers af en zorgt ervoor dat alles schoon is. De rest van de week hoef je dan alleen nog maar de was te doen en misschien te stofzuigen.

Ontspanning van een sauna

Mocht je er de ruimte voor hebben, dan is een sauna zeker aan te raden. Een barrelsauna bijvoorbeeld, zet je in de tuin neer en neemt niet eens zo heel veel plek in beslag. De sauna zorgt voor de nodige ontspanning maar het is daarnaast ook nog eens heel goed voor je spieren. Vooral na een lange dag werken kunnen je spieren wel wat liefde gebruiken.

Heb je er liever eentje die binnen staat? Dan zijn er ook betaalbare infrarood sauna’s te vinden. Deze kunnen gewoon binnenshuis neergezet worden. Het grote voordeel hierbij is dat je niet alleen ontspanning krijgt in de vorm van natuurlijke warmte, maar daarnaast zorgt een infrarood sauna ook nog voor pijnverlichting. Ideaal dus wanneer je bijvoorbeeld last hebt van je nek of rug.

Film kijken op de bank

Soms is de beste ontspanning om gewoon maar even niets te doen. Zoek een leuke film uit, zet wat lekkers op tafel en trek je heerlijke huispak aan. Misschien kun je je partner nog wel zo ver krijgen dat hij/zij je een lekkere massage wil geven, om het helemaal af te maken. Wil hij/zij dat niet? Ook dat is geen probleem. Een simpel voetenbadje kan ook vaak al voor de nodige ontspanning zorgen, zeker wanneer je hier wat lekkere oliën aan toevoegt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here