kantoormeubel

Er is het afgelopen jaar een hoop veranderd in werkend Nederland. De manier waarop we werken ligt onder de loep, evenals de plaats waar we ons werk uitvoeren. Het uitgelezen moment om je huidige kantoor of werkplaats eens onder de loep te nemen en te kijken of het nog wel aan de eisen van deze dag voldoet. De overgang van thuiswerken naar weer terugkomen op kantoor kan namelijk groot zijn. Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich toch goed kan concentreren in een kantoor waar plotseling weer veel mensen aanwezig zijn? En hoe maak je zeker dat jij en je collega’s gezond aan het werk kunnen?

Zorg dat iedereen zich veilig voelt

Het is belangrijk dat iedereen met een veilig gevoel weer naar kantoor kan. Zorg er dan ook voor dat het goed mogelijk is afstand te houden. Creëer bijvoorbeeld looppaden die maar vanuit één richting bewandeld kunnen worden en zorg dat er op verschillende plekken desinfectiegel aanwezig is. Dat maakt het mogelijk om samen weer veilig aan het werk te kunnen. Ook is het belangrijk om het kantoor regelmatig schoon te maken. Zorg dat plaatsen die veel worden aangeraakt (bijvoorbeeld de oppervlaktes van bureaus en deurklinken) regelmatig worden schoongemaakt.

Goede meubelen

Ook meubelen kunnen het verschil maken wanneer het op de gezondheid van de gebruikers aankomt. Kies bij het inrichten van je kantoor dan ook voor ergonomische kantoormeubelen. Dit zijn meubelen waarbij bij het ontwerp goed is gelet op de ondersteuning die ze het lichaam bieden. Ze zijn verstelbaar, waardoor ze aan te passen zijn naar het lichaam van degene die ze gebruikt. Dat zorgt ervoor dat iedereen er de juiste werkhouding in kan aannemen. Vooral wanneer er op jouw kantoor veel gewerkt wordt achter bureaus zijn ergonomische meubelen van onschatbare waarde. Een populair merk op dit gebied is Vitra, dat in het bijzonder uitstekende bureau- en vergaderstoelen levert.

Het complete plaatje

Het inrichten van een compleet kantoor kan een behoorlijke uitdaging zijn. Er is, zoals we in dit artikel hebben toegelicht, veel waar je op moet letten. Dit is echter het topje van de ijsberg; idealiter zorg je dat ook je huisstijl mooi in je interieur naar voren komt en is het ook met de akoestiek goed gesteld. Wil je het liever uitbesteden zodat je er zeker van bent dat het goed geregeld wordt, dan kies je voor een projectinrichter. Die kan je niet alleen voorzien van projectmeubelen, maar denkt ook met je mee over het totaalplaatje. Zo lukt het om samen tot het ideale kantoor te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here