inboedelverzekering

Je eigen kantoor hebben is fijn, maar deze moet je ook verzekeren. Alles wat verplaatsbaar is in je kantoor, is verzekerd. Maar is een inboedelverzekering verplicht en wat dekt het nou precies? In dit artikel vertellen wij je er meer over.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Of jouw inboedel ook verzekerd moet worden is erg afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt. Een winkel met een flinke inventaris zal waarschijnlijk snel een inboedel hebben die hoger is dan aan liquide middelen voorradig is. zonder verzekering kan dat winkelpand dus sluiten wanneer er brand uitbreekt. Een inboedelverzekering is in dit geval dus noodzakelijk, wil jij je bedrijf draaiende houden. Maar voor een tekstschrijver bedraagt de inboedel veel minder. Een goede laptop of pc, een goed koffiezetapparaat en verder vooral heel veel inspiratie. Het is dan ook niet noodzakelijk in dat geval een inboedelverzekering af te sluiten omdat het risico zelf goed te dragen is.

Wat dekt de verzekering?

De inboedelverzekering dekt alle schade die is ontstaan vanuit een onzeker voorval van buitenaf. Alles wat in je kantoor verhuisbaar is, valt onder deze dekking. Dingen die vastzitten, zoals je vloer en de verwarming, valt onder de opstalverzekering. De meeste inboedelverzekeringen dekken alle schade die is ontstaan door inbraak, brand of wateroverlast. Heb je een meer uitgebreide verzekering, dan valt schade als gevolg van blikseminslag hier ook onder. Maar het is vanzelfsprekend dat het wel duidelijk moet zijn dat de schade van buitenaf is. Heb je bijvoorbeeld brandschade door een te volle asbak op het bureau, of diefstal maar geen enkel spoor van inbraak, dan kan het voor de verzekeraar lastig zijn te geloven dat de schade onvoorzien was.

Immateriële schade en gegevens

De inboedelverzekering dekt dus de schade aan het materieel zelf, bijvoorbeeld aan je computer. Maar de data die op deze computer staan krijg je niet vergoed. Zorg er daarom dus voor dat je altijd een backup maakt van je bestanden, zodat je de data van de computer altijd weer terug kan halen.

Kosten van de inboedelverzekering

Het is dus lang niet altijd nodig een inboedelverzekering af te sluiten wanneer je een eigen bedrijf hebt. Kijk hiervoor eerst eens goed naar de inboedel. Al je apparatuur is qua nieuwwaarde natuurlijk behoorlijk maar bij schade wordt de dagwaarde uitgekeerd. Heb je apparatuur met een lage dagwaarde, of bestaat je inboedel vooral uit een kast, bureau, stoel en een plant? Dan is het afsluiten van een inboedelverzekering waarschijnlijk zonde van je geld. De kosten van een inboedelverzekering zijn onder andere afhankelijk van het verzekerde bedrag. Als ondernemer schat je zelf de waarde van de inboedel in, en zo wordt de premie berekend.

Lees ook: Wat is een virtual assistant?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here