luxe slaapkamer

Wil je graag de slaapkamer opknappen en zorgen voor een meer luxe uitstraling, maar weet je niet hoe je hiermee moet beginnen? Vaak denken mensen veel te moeilijk, of zijn ze bang dat het ze teveel geld gaat kosten. In dit artikel laten wij je een aantal tips zien, die allen betaalbaar zijn.

Begin met de vloer en de muren

Kijk eerst wat je nu op de vloer hebt liggen, en of je daar nog tevreden mee bent. Voor een mooie, luxe uitstraling kun je prima laminaat gebruiken, maar net zo goed zeil of pvc. Belangrijk hierbij is echter wel, dat het niet te licht is. Een mooie, donkere kleur op de vloer of juist een grijstint kan al voor de nodige luxe zorgen. Daarnaast doet een vloerkleed ook altijd wonderen. Plaats deze bij voorkeur aan het eind van je bed, en zorg ervoor dat deze hoogpolig is voor een luxe effect.

Wat betreft de muren is het natuurlijk voor een gedeelte afhankelijk welke kleuren je mooi vindt. Wat je tegenwoordig vaak zit is zwart in combinatie met goud of okergeel. Dit zorgt direct al voor luxe, maar daar moet je wel van houden uiteraard. Ook bordeauxrood heeft deze uitstraling.

Luxe raambekleding

Voor de ramen zou je kunnen kiezen voor donkere, zware gordijnen. Echter wanneer je slaapkamer niet zo groot is kan dit ervoor zorgen dat hij nog kleiner aanvoelt. In dat geval is mooie shutters kopen een betere optie. Zwarte houten shutters bijvoorbeeld, geven een ontzettend luxe uitstraling, zorgen ervoor dat er geen licht binnenkomt maar kunnen ook zo opengezet worden dat er juist wel genoeg licht naar binnen valt.

Heb je ramen in verschillende afmetingen? Dan zou je de shutters op maat kunnen laten maken. Dit is vooral ideaal wanneer je een raam hebt dat open kan, en je deze niet wilt bedekken met dezelfde shutters als van het raam dat niet open kan.

Zorg voor goede verlichting

Wanneer jij je ’s ochtends gaat aankleden wil je uiteraard voldoende licht hebben om goed te kunnen zien wat je aan het doen bent, dus daar is een plafonnière ideaal voor. Echter, wanneer je ’s avonds met je partner naar bed gaat hoeft die grote lamp niet aan. Zorg er dus voor dat je bij het bed verlichting hebt die minder fel is. Dit kunnen tafellampen zijn, maar net zo goed wandlampen. Tegenwoordig zijn deze in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, de ene wat luxer als de ander.

De juiste accessoires

En dan de accessoires. Zorg voor een donker en luxe aanvoelend dekbedovertrek en zet daar bovenop sierkussens neer die dezelfde kleurstijl hebben als het behang of de verf op de muren. Dit zorgt voor een geheel. Verder zou je nog wat mooie planten in de kamer kunnen zetten, maar overdrijf dit niet. Boven het bed kun je het beste kiezen voor een mooie poster of mooi schilderij, uiteraard wel in de kleuren die bij de slaapkamer passen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here