spabad met handdoeken

Spabaden, ook wel buitenspa of bubbelbad genoemd, zijn tegenwoordig erg populair. Er zijn dan ook steeds meer mensen die graag een spabad in hun tuin of op hun dakterras willen hebben. Dat is ook niet zo gek, want naast dat het heerlijk ontspannen is, zitten er nog een aantal voordelen aan.

De voordelen van een spabad

Wil je graag even ontspannen na een drukke werkweek, dan zijn er veel manieren waarop je dit kan doen. Spabaden zijn hier ook zeker voor geschikt, want dankzij de temperatuur van het water ontspant je hele lichaam. Toch is dit zeker niet het enige voordeel. Dankzij de hoge temperatuur zal namelijk ook je bloedcirculatie verbeteren, worden je spieren sneller hersteld en zal je lichaam gereinigd worden. Uiteraard verminderd zo’n bad ook nog eens stress, wat weer goed is voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Waar moet je op letten bij spabaden?

Zoals bij vrijwel elke aankoop moet je ook bij het aanschaffen van een spabad rekening houden met bepaalde punten. Denk bijvoorbeeld aan de plek waar je het bad wilt plaatsen. Zit je vol in de zon, dan is de kans groot dat je snel verbrandt, maar als je hem in een hoek plaatst waar veel wind is, zit je telkens op de tocht.

Spabaden zijn er in verschillende afmetingen, dus denk ook goed na over de maat van het bad. Met hoeveel personen wil je in het bad zitten? Vanzelfsprekend is een bad voor acht personen groter dan die van drie personen. Hierbij moet je natuurlijk ook kijken naar je tuin, want er moet wel genoeg ruimte voor zijn.

Je spabad als luxe bubbelbad

Wil je graag een spabad in je tuin hebben, maar wil je deze gaan gebruiken als bubbelbad? Dan zijn er nog een paar punten waar je goed over na moet denken. Wanneer je graag een massagefunctie wilt zou je na moeten denken over massagejets. Ook is er vaak verlichting aanwezig, denk dus ook aan Ledverlichting. Wil je deze in één kleur, of meerdere kleuren die afwisselen? Daarnaast zou je zelfs nog luidsprekers toe kunnen voegen, zodat je in je bad kunt genieten van je favoriete muziek.

Het wateronderhoud van spabaden

Spabaden dienen goed onderhouden te worden, want je wil voorkomen dat het water niet meer helder en schoon is. Hiervoor heb je verschillende producten nodig die je aan de hand van een schema gebruikt om het water helder en schoon te houden.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de randen van het water goed bijgehouden worden, zeker wanneer je regelmatig gebruik maakt van het bad. Door dit bij te houden krijg je geen vetranden in het bad, omdat de vetten en oliën verwijderd worden. Vergeet hierbij ook zeker niet het filter regelmatig te verwisselen en schoon te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here