man droomt over nieuwe kledingkast

Kasten zijn belangrijke schakels in ons interieur. Ze bieden opbergruimte en zorgen dat je al je spullen een goede plek kunt geven. Heb je te weinig kastruimte in huis, dan merk je dat snel aan rondslingerende of opgestapelde spullen. Zonde van je interieur! Met een kast kun je gemakkelijk de hoogte in werken en meer ruimte creëren. Maar wat voor materiaal kies je, en aan welke eisen moet jouw ideale kast voldoen? In dit artikel inspireren we je voor je volgende kast.

Ontdek steigerhout

Ben je op zoek naar een nieuwe kast, overweeg dan eens steigerhout. Deze materiaalsoort is de laatste jaren populair, maar zal niet snel uit de mode raken. Steigerhout heeft een robuust en natuurlijk uiterlijk, en komt daardoor eigenlijk overal tot zijn recht. Het is populair als tuinhout, bijvoorbeeld om een loungebank van te maken, maar je ziet meubels van steigerhout ook steeds vaker binnenshuis. Met steigerhout kun je enorm veel kanten op, wat je smaak ook is. Houd je van de uitstraling van naturel hout, of juist van een mooie beits?

Een kledingkast waar alles in past

Waar je hem ook plaatst, een kast van steigerhout valt op. Een kledingkast van deze materiaalsoort staat ook bijzonder mooi in de slaapkamer. Er zijn veel verschillende soorten en maten beschikbaar, van smalle tot brede kasten. Ook voor kinderen kun je een kledingkast van steigerhout in huis halen. Er is voor ieder wat wils: ben je op zoek naar een kast waar je je kleren in op kunt stapelen, of juist waar je ze in kunt hangen? Of beide?

Ruimte besparen? Kies voor een bureaukast

Kasten zijn doorgaans grote meubelen die aardig wat ruimte innemen in de (kinder)kamer waar ze in staan. Wil je wat ruimte besparen? Kies dan voor een bureaukast. Dat is een bureau dat is uitgerust met kastruimte. Denk bijvoorbeeld aan een bureau met aan weerszijden een kast en planken boven het bureau. Op die manier combineer je twee meubelen en schep je extra ruimte om je spullen in op te bergen. Ook grote apparaten zoals je computerkast kun je gemakkelijk in zo’n bureaukast kwijt.

Op maat laten maken

Het mooie aan steigerhout is dat je er van alles van kunt maken. Heb je zelf een gaaf idee voor je ideale kast? Bij een steigerhoutspecialist kun je alles in huis halen wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Heb je twee linkerhanden? Een goede meubelmaker kan je steigerhouten meubelen op maat laten maken. Dat maakt je nieuwe kast nog specialer. Je kunt je eigen ontwerp aanleveren en meebeslissen over de kleur en afwerking. De meubelbouwers gaan met je om tafel om jouw ontwerp tot leven te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here