woonkamer met kroonluchter

Zit je in je woonkamer, kijk je om je heen en bevalt het je maar niks wat je ziet? Gooi dan niet meteen al je meubels de deur uit of, nog rigoureuzer, zet je huis te koop. Welnee. Af en toe heeft je huis, en je woonkamer in het bijzonder, gewoon even een opfrisbeurt nodig. Even een frisse blik, wat nieuws. Een beetje nieuw leven. En het fijne is: dat kun je er een stuk makkelijker in ‘toveren’ dan je zou denken.

Een lampje doet wonderen

Wil je twee vliegen in één klap staan? Ga dan op zoek naar een fantastische lamp. Eentje die ook als hij niet in staat je interieur al een boost geeft, eentje die altijd fijn is om naar te kijken. Een lekker opvallende kroonluchter bijvoorbeeld, een echte eyecatcher. Zo’n nieuw pronkstuk doet direct wonderen voor je kamer en kan precies zijn wat je nodig hebt om je saaie, ‘dit heb ik nu wel gezien’-kamer die opfrisbeurt te geven die hij nodig heeft. En doet hij dat nog net niet helemaal als hij uit staat, dan is de kans groot dat dat wel het geval als je hem aanzet.

Een lichtpunt op een plek in je kamer waar er eerder nog geen was, doet meteen wat met de sfeer. En zelfs al komt de lamp als vervanging van een bestaand exemplaar kan het effect groots zijn. Had je in een bepaalde hoek van de kamer eerst een wandlamp hangen, en vervang je deze nu door de eerdergenoemde kroonluchter of een andere spectaculaire lamp, dan zal je zien dat het effect ook flink kan zijn. Een mooi startpunt!

Voeg eens wat kleur toe

Ben je uitgekeken op je interieur, dan kan het toevoegen van wat kleur ook een goede manier zijn om de boel een beetje op te frissen. Doe dat liever niet te subtiel. Niet ergens een enkel gekleurd kussentje neerleggen, daar kom je niet heel veel verder mee. Nee, durf écht kleur te voegen. Verf één muur in een sprekende kleur. Dat hoeft geen knalrood te zijn, nee ook een diepe kleur als mosgroen kan grootse effecten hebben. Je zal zien dat je kamer er direct een heel stuk minder saai uit zal zien.

Haal dingen weg, of plaats nieuwe

De laatste stap: kijk eens kritisch naar wat er allemaal in je kamer staat. Heeft alles nog een functie? Staan er dingen waar je eigenlijk niks mee doet? En vind je alles nog wel écht mooi? Durf dingen weg te halen waar je niets mee hebt, en kies ervoor om nieuwe dingen te plaatsen die je echt mooi vindt, die echt iets extra doen. Het kan soms om een paar dingetjes gaan, maar je zal zien dat deze laatste stap ervoor zorgt dat je weer een stuk blijer bent met je kamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here