2 mensen in een bubbelbad in de tuin

Veel mensen die een tuin hebben missen soms een plek om echt te kunnen ontspannen. Misschien heb je wel een leuke zithoek, maar heb je het gevoel dat deze nog niet “af” is, of misschien ben je net verhuisd en heb je nog helemaal niets aan je tuin gedaan. In dit artikel geven wij je daarom tips voor het regelen van extra ontspanning in de tuin, ook in de koudere maanden.

Een overdekte zithoek

Wil je ook in de koudere maanden genieten van je tuin, dan doe je er goed aan te zorgen voor een overdekte zithoek. Dit is heel makkelijk te realiseren met een overkapping. Je zou deze direct aan het huis kunnen bevestigen, zodat je eigenlijk een verlengde van je woonkamer hebt, maar ook achter in de tuin. Dit is per persoon afhankelijk en ligt helemaal aan wat jouw smaak is.

Waar je de overkapping dan ook plaatst, zorg er in ieder geval voor dat je hem gezellig maakt. Een fijne loungebank of een grote tafel met comfortabele stoelen zijn uitnodigend en zorgen ervoor dat je er graag gaat zitten. Ook de verlichting is belangrijk, zeker wanneer het buiten al vroeg donker wordt. Zorg dus voor een mooie hanglamp die alles goed verlicht, zodat je niet in het donker zit en niet meer kunt zien wat je aan het doen bent.

Als laatste de accessoires. Je wilt dat je overkapping jou stijl heeft, zoals je dit ook in de woonkamer hebt. Probeer het dus ook zeker als een verlengde van je woonkamer te zien, en richt hem op die manier in. Mooie quotes aan de muur, foto’s of posters, maar ook planten of spiegels doen het goed.

Extra ontspanning met een bubbelbad

Wanneer je hier het geld en de ruimte voor hebt, is het ook zeker aan te raden een bubbelbad aan te schaffen voor in de tuin. Stel het je eens voor; als de kinderen op bed liggen kun jij samen met je partner in het bubbelbad de hele dag bespreken onder het genot van een heerlijk drankje. Ideaal toch?

Heb je liever iets groters, dan is een zwemspa kopen misschien wel ideaal. Dit is eigenlijk een bubbelbad en zwembad in één. Je kan er dus voor kiezen sportief bezig te zijn en te gaan zwemen tegen de stralen in, maar je kan ook op één van de zitplaatsen gaan zitten en heerlijk genieten van een massage.

Planten zorgen voor vrolijkheid

Planten en bloemen hebben een positief effect op ons en zorgen ervoor dat wij ons vrolijker voelen. Dit zorgt er automatisch voor dat ons stressniveau omlaag gaat, en dus dat we meer ontspannen zijn. Het toevoegen van planten en bloemen in je tuin is dus zeker aan te raden. Zorg er hierbij ook voor dat je laatbloeiers en winterharde planten in je tuin hebt staan, zodat je er het hele jaar van kunt genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here