single vrouw veilig thuis

Sommigen kiezen ervoor om single te zijn, anderen niet. Wat de reden ook is: als je alleen woont, dan wil je natuurlijk dat je je thuis zo veilig mogelijk voelt. Gelukkig zijn er makkelijke maatregelen waarmee je de kans op brand, lekkage en inbraak flink kunt verkleinen. Met deze 4 tips geniet je binnen no time van meer veiligheid in en om huis.

Tip 1: Abonneer je op een woonservice

Door je huis goed te onderhouden kun je allerlei soorten schade voorkomen, van lekkages tot schimmel. Het hele jaar door zijn er een hoop klusjes om in je eentje te klaren. En sommige kun je misschien niet zelf doen, zoals de dakgoot schoonmaken. Natuurlijk kun je daar dan een klusjesman (of -vrouw) voor inhuren. Maar je kunt je ook abonneren op een slimme woondienst voor meer veiligheid in en om huis. Je betaalt dan een klein bedrag per maand. In ruil daarvoor worden de lastige klusjes in huis voor je opgeknapt door een loodgieter of andere specialist.

Tip 2: Haal een alarm in huis

Als je op jezelf woont is het extra belangrijk om je goed te wapenen tegen inbrekers. Daarom is het handig om een intelligent alarmsysteem te plaatsen. Hiermee weet je zeker dat er dag en nacht over je woning wordt gewaakt. Als je de deur uitgaat, dan schakelt het systeem zich automatisch in (handig!). En je kunt het alarm gewoon bedienen met een app op je mobiel. Vergeet niet om de software van je systeem jaarlijks te laten updaten door een erkende technicus.

Tip 3: Vervang de sloten

Ben je ingetrokken in een mooie huurwoning? Vervang dan in overleg met de verhuurder de sloten. Je weet natuurlijk nooit wie er voor jou in het huurhuis heeft gewoond en hoeveel reservesleutels of kopieën van de sleutels er bestaan. Door de sloten te vervangen voorkom je dat iemand ongevraagd je huis kan binnenwandelen. Vervang de sloten ook als je verhuisd bent naar een bestaande koopwoning.

Tip 4: Word vrienden met je buren

Als je alleen woont, dan is het wel zo fijn als je goed overweg kunt met je buren. Al is het alleen maar om elkaar te helpen wanneer één van jullie zich heeft buitengesloten. Jullie hoeven natuurlijk geen beste vrienden te worden, maar zorg dat je altijd vriendelijk naar ze bent. Als je het goed met elkaar kunt vinden, dan is de kans groot dat je op ze kunt rekenen bij een noodgeval. Of dat ze op je huis willen letten als je een weekje weg bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here