Bordeaux rivier brug met St Michel kathedraal

Een bezoek aan Bordeaux mag zeker niet aan je vakantieplanning ontbreken als je vakantie viert aan de Atlantische kust, ofwel Aquitaine-Gironde. De regio wordt gekenmerkt door mooie stranden, authentieke Franse plaatsjes en prachtige natuur. Bordeaux is hier in deze regio de grootste stad aan en er is van alles te zien en te beleven. Deze bruisende stad staat hoog genoteerd op de lijsten van “must-see-steden” die zijn opgesteld door de New York Times, European Destination en Lonely Planet. En dat is niet voor niets. In dit artikel hebben wij aan aantal bijzondere tips voor je op een rij gezet. Laat je inspireren!

Bordeaux in een dag

Heb jij een stedentrip naar Bordeaux in de planning? Dan verblijf je natuurlijk in een hotel of airbnb. In het geval van een stedentrip ben je meerdere dagen in de stad en heb ook meer tijd om Bordeaux te ontdekken. Maar verblijf jij op de camping, in een chalet of heb je een vakantiehuis op een luxe vakantiepark in Frankrijk geboekt, dan heb jij bezoek je Bordeaux voor een dagje. En dan wil je op die dag toch wel de mooiste hotspots van de stad zien. Hoe zie je je toch de leukste trekpleister van Bordeaux in slechts één dag? Huur een segway, een fiets of pak de bus. Door te kiezen voor een van deze vervoermiddelen heb je de mogelijkheid om in een relatief korte tijd een aantal bijzondere hotspots van de stad te zien.

Historie van de stad

Houd je van geschiedenis? Dan ontdek je dat Bordeaux en een veelzijdige historie heeft. De periodes met invloeden van de Kelten, Romeinen, Franken en Noormannen zijn duidelijk zichtbaar. In het historische stadscentrum staan prachtige bouwwerken uit de achttiende eeuw. De vele monumentale panden en de mooie kades aan de rivieroever in het oude centrum waardoor Bordeaux op de lijst van Unesco staat. Enkele bekende bouwwerken zijn: de stadspoort ‘Porte Cailhau’ en ‘Place de la Victoire’ binnen de oude stadsmuren. Op dit plein vind je een hoge triomfboog “Porte d’Aquitaine” en obelisk en heel veel terrasjes. Een ander plein die je beslist moet zien is Place de la Bourse. En tot slot het benoemen waard is Quartier St. Pierre. Dit is de studentenwijk. Ook hier kun je kiezen uit vele terrasje om de dag af te sluiten met een heerlijke wijn uit deze regio.

Bordeaux by night

Wist je dat Bordeaux een heel gezellig uitgaansleven heeft? Dit komt doordat het een echte studentenstad is. Er zijn veel uitgaansgelegenheden, bioscopen, theaters en danszalen. Uiteraard kun je ook het stappen laten voor wat het is en terug naar je vakantiehuis in Frankrijk met zwembad om bij te komen van het bezoek aan Bordeaux.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here