kamperen met het gezin

Veel mensen trekken er ’s zomers op uit om lekker te gaan kamperen. Of je nu in eigen land blijft of naar het buitenland gaat: een goede voorbereiding is wel zo prettig. Denk er bijvoorbeeld aan om eten en drinken mee te nemen. Zo kun je je ook op reis nog deels aan je vertrouwde eet- en drinkgewoonten houden. Wat je allemaal mee kunt nemen? Dit zijn handige opties!

Koffie

Het is heerlijk om de dag te beginnen met een kopje koffie. Het liefst al direct zodra je je kamper of tent uitstapt. Neem daarom zelf koffie mee! Denk aan gemalen koffie, zodat het extra makkelijk is om een vers bakje te bereiden. Helaas kan je volautomaat niet zo eenvoudig worden meegenomen op reis, maar er zijn ook andere manieren om koffie te bereiden. Zo is een percolator ideaal tijdens het kamperen. Zet zo’n apparaatje op een campinggasstel, en maak op deze old school manier een lekker kopje koffie. Uiteraard helpt het om goede koffie mee te brengen, zoals Lavazza koffie.

Thee

Heb je even geen trek in koffie? Ook thee is lekker om te drinken op vakantie. Eenvoudig is het ook nog eens. Je neemt wat theezakjes mee, en je hoeft alleen nog maar wat heet water te maken. Een simpel en lekker drankje – altijd goed om erbij te hebben.

Limonade

Ga je met kinderen op vakantie? Of ben je zelf gewoon gek op limonade? Neem dan een fles limonade mee in de favoriete smaak. Nog zo’n vertrouwd drankje van thuis, dat goed smaakt tijdens de vakantie.

Koek

Een koekje bij de koffie? Lekker! Koekjes kun je eenvoudig meenemen op vakantie: je hoeft ze immers niet gekoeld te bewaren en ze blijven lang goed smaken. De vertrouwde koekjes die je het liefst bij de koffie drinkt, zijn er zeker in het buitenland niet altijd te vinden. Reden genoeg dus om dit in te pakken.

Snoep

Op vakantie is het ook heerlijk als er iets te snoepen is. Zeker als je met kinderen gaat kamperen, is een snoepvoorraad ideaal. Bij kleine snackmomentjes kan er een snoepje worden gepakt.

Noten

Uiteraard is er ook gezond voedsel om mee te nemen. Noten zijn aan te raden. Voedzaam, lekker én lang houdbaar. Zeker als je noten meeneemt in een hersluitbare verpakking. Je kunt er tussendoor regelmatig even een handje van pakken. Als snack, of bijvoorbeeld om je ontbijt mee te bereiden.

Pasta

Wil je ’s avonds zelf koken? Neem een voorraadje aan pasta mee. Dat komt sowieso van pas. Pasta is eenvoudig te bereiden, ook op de camping. Verse groenten kun je natuurlijk het best op de plek van bestemming kopen. Maar het is slim om de basis alvast mee te nemen van huis.

Pastasaus

Wat je ook alvast mee kunt nemen voor een pastagerecht? De pastasaus! In een glazen pot bijvoorbeeld, zodat het goed blijft tijdens de rit. Zo kun je altijd een maaltijd in elkaar flansen.