oppas gezin

Heb je incidenteel een keer een oppas nodig? Dan is het fijn om terug te kunnen vallen op je ouders, schoonouders of andere familieleden. Ook ken je altijd wel iemand die een uurtje of twee wil oppassen, denk dan, bijvoorbeeld, aan je buurmeisje of de dochter van je vrienden. Maar wat nu als jij meer regelmatig oppas nodig hebt? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om je kinderen naar de kinderopvang te brengen. Dat is echt een uitkomst, maar soms gewoon niet passend. Werk jij onregelmatige diensten of loopt je werk regelmatig (flink) uit, dan is de kinderopvang gewoon niet flexibel genoeg. Gelukkig zijn er ook nog andere mogelijkheden.

Kies voor een nanny

Een nanny voor de kinderen inschakelen is een populaire optie voor gezinnen die op zoek zijn naar opvang en verzorging van de kinderen in de eigen huiselijke omgeving. Hieronder worden de voordelen en overwegingen besproken bij het inschakelen van een nanny.

De voordelen van een nanny

  • Flexibiliteit: een nanny kan op elk moment ingehuurd worden en aanpassen aan de specifieke behoeften van het gezin. Ook kun je een nanny die je via Charly Cares regelt al 12 weken vooraf reserveren. Dat is wel zo duidelijk!
  • Persoonlijke aandacht: de nanny is exclusief toegewijd aan de verzorging van de kinderen en kan daardoor extra aandacht geven aan de individuele noden van elk kind.
  • Stabiele opvang: een nanny blijft langer bij het gezin werken, waardoor de kinderen een stabiele en vertrouwde verzorger hebben.
  • Huiselijke omgeving: de kinderen kunnen in hun eigen huis opgevangen worden, wat hen een gevoel van vertrouwdheid en comfort geeft.

Om in overweging te nemen

  • Kosten: het inhuren van een nanny is over het algemeen duurder dan andere opvangopties, zoals een kinderdagverblijf of oppas door familie of bekenden.
  • Verantwoordelijkheid: het gezin is verantwoordelijk voor de verzorging en opvang van de nanny, inclusief haar loon en arbeidsvoorwaarden. De nanny die je via Charly Cares inhuurt is verzekerd tegen eventuele schade en de gevolgen hiervan.
  • Selectie: het vinden van de juiste nanny vergt tijd en moeite. Het is belangrijk om grondig te screenen en te interviewen voordat een nanny wordt aangenomen. Gelukkig kun je de eerste stap in dit proces overlaten aan Charly Cares. Je kunt erop rekenen dat de nanny die je via Charly Cares vindt uitgebreid gescreend wordt door de medewerkers.
  • Relatie met kinderen: het is belangrijk om de nanny en de kinderen de tijd te geven om een hechte band op te bouwen, wat soms tijd en geduld vergt.

Of kies voor een au pair

Wil je een vaste oppas in huis en wil je dat zij je zoveel mogelijk zorgen voor de kinderen uit handen neemt? Dan is het inschakelen van een au pair een goed idee. Deze Oppas Angel staat voor jou en je gezin klaar. Een misverstand is echter wel dat het hier gaat om een oppas uit het buitenland die je ook in huis neemt of waar jij onderdak voor verzorgt. De au pairs van Charly Cares wonen vaak in de buurt en zijn volledige dagen beschikbaar. Bij een au pair via Charly Cares heb je te maken met dezelfde voordelen en dezelfde afwegingen als bij een nanny.