man die wijn drinkt

Een cadeau verzinnen voor iemand kan echt best lastig zijn. Niet voor niets komen we zo vaak met een bos bloemen of een cadeaubon aan; dit zijn cadeaus waarvan we weten dat ze over het algemeen in ieder geval redelijk gewaardeerd worden. Ben je op zoek naar een cadeau voor iemand die van wijn houdt? Dan wordt het leven opeens een stuk makkelijker. Hier kun je namelijk echt volop ideeën voor bedenken.

Zijn of haar favoriete fles

Heeft degene waarvoor je een cadeau gaat kopen een heel duidelijke voorkeur? Dan kun je natuurlijk die wijn kopen als cadeau. Dat klinkt misschien niet zo heel erg origineel, maar je weet wel zeker dat je cadeau in de smaak zal vallen, en dat is ook wat waard.

Natuurlijk kun je hier een heel klein beetje op variëren. Drinkt iemand bijvoorbeeld graag een Chardonnay, dan zegt dat vooral iets over de druif die gebruikt wordt bij het maken van de wijn. De ene Chardonnay is echter de andere niet. Weet je dat de ontvanger meestal niet per se de duurste fles koopt, kun jij eens lekker gek doen en juist wél voor die meer prijzige variant gaan. Je weet dankzij de herkomst dat de wijn in de smaak zal vallen, en misschien zelfs wel lekkerder zal worden bevonden dan de wijn die hij of zij normaal zelf zal kopen. Een prima cadeau, dus!

Een wijnproeverij

Heeft de ontvanger een brede wijnsmaak, of staat-ie ervoor open om nieuwe smaken uit te proberen? Dan kan een wijnproeverij ook een heel leuk idee zijn. Deze worden op veel plekken georganiseerd, en vormen meteen een leuk uitje. Misschien kunnen jullie wel gezellig samen gaan?

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een proeverij te organiseren of cadeau te geven. In dat geval is het van belang dat je een aantal uiteenlopende wijnen selecteert, en hier ook de nodige research bij doet. Het is even een klusje, maar het levert wel een heel persoonlijk cadeau op.

Een mooi glas

Over persoonlijke cadeaus gesproken: een mooi wijnglas is natuurlijk ook een leuk cadeau om te geven. Door een gravure aan te laten brengen kun je dit extra persoonlijk maken; denk aan de naam van de ontvanger, een mooie spreuk of iets anders persoonlijks.

Kiezen voor een bijzonder glas, eentje waardoor wijn drinken in de toekomst nog meer een feestje wordt kan natuurlijk ook. Je kunt in dat geval kiezen voor een enkel glas, alleen voor de ontvanger, maar een mooie set van glazen is natuurlijk ook een leuk idee. Zoek het met zorg uit, dan weet je zeker dat je cadeau zeer in de smaak zal vallen.