vrouw wandelen

Houd jij ervan om regelmatig stevige wandelingen te maken? Nu de koude maanden op de stoep staan, hoeft dat niet te betekenen dat je je wandeluitrusting voorlopig kunt opbergen. Lekker buiten wandelen is ook in de winter een goed plan. Dus kleed je warm aan en ga de natuur in. Juist in de wintermaanden is het gezond om veel te bewegen en daarom doe je er goed aan als je meerdere, stevige wandelingen per week maakt. Het versterkt je botten en je spieren en ’s avonds slaap je stukken beter. Bovendien geeft het je veel voldoening, in het bijzonder als je er gezellig samen met je vriendinnen op uitgaat. In dit blog stippen we nog eens extra aan waarom wandelen gezond is en geven we je tips om goed uitgerust op pad te gaan, inclusief gezond schoeisel van ECCO damesschoenen.

Goed voor je fysieke en mentale gezondheid

Dat wandelen goed is voor je gezondheid is natuurlijk geen nieuws. Wandelen is bijvoorbeeld goed voor de conditie van je hart en bloedvaten, het verlaagt je bloeddruk en het helpt je cholesterolgehalte op peil te houden. Als je wat extra kilo’s wilt kwijtraken, kan het maken van een flinke wandeling je daar uiteraard ook bij helpen. Kortom, wandelen is super gezond. Er wordt door experts zelfs gezegd dat wandelen beter voor je is dan een intensieve work-out, zoals fitness of hardlopen. Tot zo ver het fysieke gedeelte. Dan is het nu de hoogste tijd om te vertellen dat wandelen ook ten goede komt aan je mentale gezondheid.

Positieve gedachten

Voor een gezonde geest in een gezond lichaam, doe je er met name goed aan om dit gezellig samen met vriendinnen te doen. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat het maken van een wandeling je afleiding biedt tegen negatieve gedachten, je geloof in eigen kunnen en zelfwaardering  ermee worden vergroot en je beter beter in je vel komt te zitten. Daarnaast werken wandelen en bewegen ook preventief tegen het ontwikkelen van verschillende psychische klachten. Is het jouw persoonlijke doel om wat kilo’s te lozen? Als je samen met een vriendin aan de wandel gaat, vergroot je de kans dat je dit doel daadwerkelijk behaalt. Je kunt elkaar dan immers stimuleren om vol te houden. Dus ladies, ga er in de komende winterperiode dus lekker tegenaan.

Goede wandeluitrusting

Met name in de winter is het belangrijk om je voor een wandeling goed aan te kleden. Zorg dus voor een warme jas en als het erg koud is voor een muts, sjaal en handschoenen. Ook kunnen we het je bij Ellegirl aanraden om compressiekousen aan te trekken. Als je die tijdens het wandelen draagt, zorgt dat continu voor een betere toevoer van zuurstofrijk bloed naar je spieren en dat houdt je benen fit. Daardoor ervaar je meer comfort tijdens het maken van je wandeling. Vanzelfsprekend mag ook een paar goede wandelschoenen niet ontbreken. Wij worden helemaal blij van de ECCO outdoorschoenen voor dames, zoals het MX W Gravity-model. Dit is een halfhoge lichtgewicht-wandelschoen met een design dat is geïnspireerd op de streetwear die je tegenwoordig veel in het modebeeld ziet.

De op motorcross geïnspireerde zool geeft je extra grip en stabiliteit. Omdat de MX W Gravity-outdoorschoenen zijn gemaakt van premium textiel met 100% waterdichte GORE-TEX® kun je het winterse weer er ook goed mee trotseren. Wij wensen jou en je vriendinnen veel wandelplezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here