Bruin worden

Hoe fijn is het wanneer de zon weer begint te schijnen in ons kikkerlandje? Niet alleen omdat het dan een stuk warmer wordt, maar ook zodat we gelijk even kunnen bijkleuren. Alleen die mooie bruine tint, dat is nog wel een dingetje. Het lukt lang niet iedereen om mooi en egaal bruin te worden wanneer je in Nederland gaat zonnen, terwijl het in andere landen veel makkelijker schijnt te lukken. Wij geven je tips zodat ook jij ervoor kan zorgen dat je mooi bruin wordt deze zomer!

Blijf de huid goed beschermen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, het belangrijkste aan bruin worden is de juiste bescherming gebruiken. Dit betekent dat je een zonnebrand moet gebruiken die voorzien is van SPF en je hier regelmatig je lichaam goed mee in moet smeren. Verbranden willen we natuurlijk voorkomen want, naast dat het zorgt voor losse velletjes is het ook heel erg slecht voor je huid en loop je een groter risico op huidkanker. Ben je geen fan van zonnebrand, dan kun je ook zonneolie gebruiken. Wel moet je ook hier weer kiezen voor een product waar SPF in zit. Olijfolie of zonnebloemolie is dus zeker niet de bedoeling!

Kies de juiste plek om bruin te worden

Wat ook vrij belangrijk is, is de juiste plek om te gaan zonnen. Kies voor een plek in de tuin waar veel zon is, maar waar de buren of voorbijgangers je niet direct kunnen zien. heb je een balkon of dakterras? Misschien kun je daar dan een privé hoek maken, door handdoeken over de reling heen te hangen. Zorg er dan alleen wel voor dat dit niet de zon blokkeert. Daarnaast doe je er verstandig aan ook een plek in de schaduw te maken, want het is niet heel erg slim om voor een langere tijd in de zon te liggen. Tussen 12 en 15 kun je sowieso beter niet in de zon gaan liggen, maar lekker in de schaduw genieten van het weer.

Comfortabel zonnen

Het kost aardig wat tijd om mooi bruin te worden, dus doe je er goed aan er zo comfortabel mogelijk bij te liggen. Zorg er dus voor dat je een ligbed of iets anders hebt die goed ligt, en waarvan je geen last krijgt van je nek of rug. Een handdoek is niet ideaal; dat ligt voor even lekker, maar niet voor een langere periode.

Bruin worden met de nodige verkoeling

Zorg er ook voor dat je de nodige verkoeling binnen handbereik hebt. In de zon raak je snel uitgedroogd en voldoende water drinken is dan ook heel erg belangrijk. Merk je dat je het te warm krijgt, dan doe je er goed aan direct uit de zon te gaan en even in de schaduw of zelfs binnen af te koelen. Wat ook een idee is, is om af en toe een plons in het zwembad te nemen of een koude douche. Dit zorgt niet alleen voor de nodige verkoeling, maar door de waterdruppels op je huid word je ook nog eens extra bruin. Dit komt omdat de druppels het zonlicht reflecteren, waardoor je dus extra zonnestralen op je krijgt.

Lees ook: Tips zodat jij het beste online kunt shoppen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here