kookinspiratie met pannekoeken

Het kan knap lastig zijn om na je werk ook nog een lekkere, gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het bedenken alleen al kan een hele toer zijn. Je wilt niet elke week hetzelfde eten, maar toch verzanden we snel in een soort routine van makkelijke gerechten. Nieuwe recepten kunnen die routine doorbreken en je kookkunsten een boost geven, maar waar vind je die?

We hebben allemaal wel eens kookinspiratie nodig om uit onze bubbel te komen en lekker aan het kokkerellen te gaan. In dit artikel geven we je alvast wat leuke tips voor de boodschappenlijst van de komende weken, en hoe je zelf geïnspireerd kunt blijven.

Nationale Pannenkoekendag

Zet hem alvast in je agenda: op 19 maart is het Nationale Pannenkoekendag. Het perfecte moment om de keuken in te duiken en lekker ouderwets pannenkoeken te bakken. Een basisrecept voor pannenkoeken is makkelijk en leuk om te maken. Je kunt natuurlijk een standaard mix uit een pakje gebruiken, maar juist voor 19 maart is het leuk om het zelf uit te vogelen. Je hoeft er geen held in de keuken voor te zijn. Met bloem, melk en een paar eieren kom je al een heel eind.

Pannenkoeken zijn een veelzijdige maaltijd. Je kent de standaard pannenkoek met stroop en de pannenkoek met kaas en spek, maar wist je dat je ook heerlijke hartige pannenkoeken kunt maken met spinazie? Of wat dacht je van een pannenkoekentaart met lemon curd en frambozen? Wanneer je de basis eenmaal weet kun je je fantasie de vrije loop laten gaan. Voor het ontbijt zet je heerlijke ontbijtpannenkoekjes met vers fruit op tafel. Lekker voor Nationale Pannenkoekendag, maar ook voor een zoet paasontbijt.

Pasen

Over Pasen gesproken.. Ook voor deze feestdag zijn heerlijke paasrecepten te ontdekken. Genoeg inspiratie om een lekker paasontbijt mee samen te stellen. Natuurlijk hoort een ei erbij, maar daag jezelf eens uit met eiermuffins, een heerlijke broodtaart met ei en spek of bacon and eggs.

Voor het avondeten maak je bijvoorbeeld een hartige taart of quiche. Het basisrecept voor een quiche is vaak hetzelfde, maar de variaties die je kunt maken zijn eindeloos. Maak je jouw quiche met zuurkool, asperges, broccoli, courgette, of iets heel anders? Ze zijn gemakkelijk van tevoren te maken en makkelijk weer op te warmen, perfect wanneer je het druk hebt. Ook zijn ze makkelijk vegetarisch te maken. Ideaal als je een dagje zonder vlees wilt eten. Je hebt er wel een quichevorm voor nodig, dus haal die in huis voordat je aan de slag gaat.

De nieuwe oer-Hollandse maaltijd

Als Nederlanders zijn we gewend aan standaard groenten, vlees en aardappelen, het liefst geprakt. Toch tover je ook dit alledaagse recept al snel om in iets speciaals. De kracht van dit gerecht is dat je ook hiermee eindeloos kunt variëren. Vervang je gekookte aardappels bijvoorbeeld eens met aardappelschijfjes uit de oven. Een beetje olie, rozemarijn en zeezout erbij en ze geven je gerecht meteen een ander karakter. Ook verschillende soorten groenten kunnen plotseling een andere smaak krijgen wanneer je ze stoomt of bakt in plaats van kookt. En niets is lekkerder dan een romige stamppot wanneer de lentedagen toch nog wat koud en guur aanvoelen. Vul je standaard hutspot eens aan met zoete aardappel of kabeljauw. Of maak hem eens in een ovenschotel met vissticks. De mogelijkheden zijn eindeloos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here